Субота, 27.04.2024, 00:54:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Липень » 7 » Треба рятувати браму палацу Потоцьких!
17:26:21
Треба рятувати браму палацу Потоцьких!
Зрушити з місця питання реставрації брами Палацу Потоцьких в обласному центрі Прикарпаття закликав обласну та міську владу секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків, який озвучив сьогодні свій депутатський запит на адресу голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка, міського голови обласного центру Віктора Анушкевичуса, мецената Олега Бахматюка та генерального директора ТзОВ «ВДК Моноліт» депутата-«фронтзмінівця» Романа Василюка.
В тексті запиту пан Марцінків запропонував усім вказаним особам організувати проведення спільної наради, на якій визначити шляхи збереження зазначеної важливої пам’ятки архітектури для прийдешніх поколінь.
«Питання реконструкції самої брами Потоцьких, — зазначив секретар міськради, — є підйомним як для міської, так і обласної влади із залученням коштів власників. Сьогодні брама перебуває в жахливому стані. Ще трохи – і вона впаде на голови івано-франківців».
Окремо Р. Марцінків попросив О. Бахматюка як мецената хоча б частково профінансувати реставрацію брами з огляду на той факт, що даний об’єкт фактично перебуває у його власності. За це чиновник пообіцяв бізнесмену встановити на його честь меморіальну дошку.
Коментуючи вказаний депутатський запит, Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус нагадав, що свого часу було прийнято рішення як обласної, так і Івано-Франківської міської ради про передачу комплексу колишнього Палацу Потоцьких на баланс області. «Проте акту прийому-передачі виготовлено так і не було, — зазначає мер, — і ми прийняли рішення про прийом на баланс міста. Але втрутився хтось з області і в нас нічого не вийшло».
Відтак, як стверджує пан Анушкевичус, на сьогоднішній день балансоутримувачем комплексу будівель колишнього Палацу Потоцьких є Станіславська торгова компанія, власником якої є Олег Бахматюк. В той же час мер запевнив, що обов’язково ініціюватиме тристоронню зустріч зацікавлених осіб з даного питання.

Правда.if.ua

Переглядів: 617 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024