Четвер, 25.04.2024, 07:47:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Серпень » 15 » У Калуші розпочинають роботи з відновлення Ратуші
20:29:10
У Калуші розпочинають роботи з відновлення Ратуші

Поки що приступили до передпроектних робіт. Так, в електронній системі державних закупівель Прозоро 14 серпня оприлюднено договір на виконання передпроектних робіт по об’єкту «Реставрація та часткове відтворення пам’ятки архітектури місцевого значення «Ратуші» (охоронний №590 початок ХХ ст.) з добудовою адміністративного корпусу на вул. Костельній, 5 в м. Калуш Івано-Франківської області».

Його укладало управління будівництва і розвитку інфраструктури міської ради з ТзОВ «Зелемінь» зі Львова. Сума договору становить понад 576 тис. гривень, інформують "Вікна".

Згідно з оприлюдненим договором, підрядник має виконати такі етапи робіт: попередні дослідження, комплексні наукові дослідження і ескізний проект з містобудівним розрахунком. Термін дії договору — до кінця наступного року.

У міському бюджеті на поточний рік для виконання перед проектних робіт з реставрації Ратуші заклали 237 тис. гривень.

Згідно з планом фінансування виконання робіт підрядником розбили на два етапи. Перший етап на суму понад 236 тис. гривень — на 2019 рік. Другий етап — майже на 340 тис. гривень планується виконати в наступному році, однак за умови, що у міському бюджеті будуть закладені кошти на такі роботи.

Підрядник — ТЗОВ «Зелемінь» має в своєму активі шість догорів на виконання проектних робіт. Окрім договору з УБРІ, товариство у 2017-2018 роках виготовило проектно-кошторисну документаціюї на проведення ремонтно-реставраційних робіт таких пам'яток архітектури, як Галицький замок і ансамбль Жовківського замку.

Раніше міська влада розглядала два варіанти відбудови Ратуші. Перший — зберегти її статус пам’ятки архітектури. Однак це унеможливлює добудову, а, значить, і обмежує використання споруди та значно здорожує вартість проекту. Другий — позбавити її охоронного статусу та відбудовувати як адміністративне приміщення. Проте, як з’ясувалося, другий варіант є неможливим. Відтак вирішити приступити до відновлення історичної будівлі.


Переглядів: 266 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024