Середа, 01.05.2024, 23:59:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Серпень » 14 » В Франківську представили концепцію розвитку палацу Потоцьких
20:20:17
В Франківську представили концепцію розвитку палацу Потоцьких

Концепцію ревіталізації та розвитку комплексу палацу Потоцьких представив громадськості 12 серпня директор комунального підприємства «Простір інноваційних креацій «Палац» Володимир Гайдар, - повідомляє "Галичина".

Директор КП ПІК «Палац» Володимир Гайдар наголосив, що реставрація – складний, тривалий, багатоетапний науково-проектний процес, в якому задіяні фахівці з різних галузей.

«Це роботи, які побачити, чи помацати одразу не можна. Отримати гарну картинку вже і негайно в цьому процесі не вдасться. Реставраційна діяльність регламентується окремим законодавством та специфічними, вузькоорієнтованими Державними будівельними нормами, а також нормативами, які регламентують будівництво загалом. Дуже важливими в процесі реставрації є підготовчі та попередні реставраційні роботи. Тільки на ці роботи з комплексним дослідженням усіх будівель, споруд та території комплексу довелось витратити майже півтора року часу! Але вони дали базу для виготовлення подальших проектів реставрації», – каже Володимир Гайдар.

Два виготовлені проекти вже перебувають у процесі реалізації, завдяки ґрантовим програмам фінансування, які вдалось отримати у тісній співпраці з Департаментом економіки та Департаментом інвестицій Івано-Франківської міської ради.

«В корпусі Ж реалізується перша черга віртуального музейно-виставкового центру – віртуальний, інтерактивний музей зброї в контексті історії міста. В корпусі А – перша черга проекту конгрес-центру з приміщеннями для проведення щорічного форуму «ідеальних міст», віртуальним музеєм «ідеальних міст» та хабом креативних ідей у сфері туризму. Вже на осінь цього року заплановані ремонтно-реставраційні роботи в обох корпусах», – каже директор КП ПІК «Палац».

Володимир Гайдар підкреслює, що зараз на території палацового комплексу тривають роботи з поточних ремонтів дахів, водостічних систем найбільш проблемних корпусів та частини огорожі.

«Ми ґрунтовно опрацювали перспективу розвитку та залученості палацового простору з метою об’єднання будівель та споруд у єдину систему. Вже зараз, за участі Національної спілки архітекторів України, готуємо матеріали для проведення відкритого міжнародного архітектурного конкурсу з перспективним розташуванням його матеріалів на провідних світових конкурсних платформах. На конкурсній основі також плануємо приймати рішення, щодо фінішного благоустрою території та деякі інтер’єрні рішення», – розповідає Володимир Гайдар.


Переглядів: 153 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024