Четвер, 25.04.2024, 12:35:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 3 » Відбулась прес-конференція щодо виконання реставраційних робіт на Брамі Палацу Потоцьких
20:53:02
Відбулась прес-конференція щодо виконання реставраційних робіт на Брамі Палацу Потоцьких
31 липня 2012 року відбулась прес-конференція щодо виконання реставраційних робіт на Брамі Палацу Потоцьких. Під час прес-конференції головний архітектор міста Володимир Гайдар, начальник відділу охорони культурної спадщини МВК Ігор Панчишин та керівник підрядної організації, яка безпосередньо виконує реставраційні роботи, Володимир Марцинюк повідомили, що брама палацу Потоцьких наразі практично повністю розібрали. Розбирання брами відбулось ще до надзвичайно сильного дощу та вітру, які пройшли в неділю, 29 липня 2012 року, і спричинили падіння будівельних риштувань навколо брами. Це у свою чергу породило багато чуток щодо повного зруйнування пам’ятки архітектури, які не відповідають дійсності.
За словами Ігоря Панчишина, зовні брама в тому вигляді, в якому вона дійшла до нас, виглядала досить міцною. Але для того, щоб робити реставрацію був потрібен комплекс реставраційної документації, яку було розроблено Державним науково-реставраційним управлінням Івано-Франківської області. Проте, як виявилось в процесі дослідження, дана брама була поставлена тут австрійською військовою частиною, не була оригінальним елементом старовинної фортифікації, а була збудована дещо пізніше і мала ще багато часових нашарувань. «В процесі здійснення проти аварійних робіт, а також в реставраційних робіт, ведуться і науково-дослідні роботи. Власне було виявлено, що цегляна кладка в багатьох місцях зруйнована, в багатьох місцях наявне розшарування кладки, тому було прийняте рішення про розбирання та перекладку цегляної частини брами. Це абсолютно нормальний процес з точки зору реставраційної науки», - зазначає головний архітектор міста Володимир. Гайдар.
Всі шари цегли з розібраної брами-пам’ятки пронумеровані, промарковані і будуть складатися у зворотному порядку, що стане основою відреставрованої споруди. За словами начальника відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківського МВК Ігоря Панчишина, близько 50% цегли будуть використані з того, що розібрали. Решту – складуть цегла та інші будівельні матеріали того ж часу і якості. За законом на відреставрованій брамі Палацу Потоцьких можна буде абсолютно повноправно розмістити табличку, що це архітектурна пам’ятка.

Переглядів: 512 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024