П`ятниця, 29.03.2024, 14:10:29

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Грудень » 14 » Відбулася презентація книги «Життя і діяльність Блаженного Івана Слезюка»
23:15:19
Відбулася презентація книги «Життя і діяльність Блаженного Івана Слезюка»

12 грудня 2019 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги о. Тадеуша Сєвка «Життя і діяльність Блаженного Івана Слезюка» та видання авторства єпископа Григорія Хомишина «Українська проблема».

Відкриваючи захід, його модератор о. Ігор Пелехатий, священик парафії Церкви Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця і Блаженних Священномучеників Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка представив присутнім презентовані книги й детально розповів про них.

Спочатку мова йшла про видання польського священика о. Тадеуша Сєвка «Життя і діяльність Блаженного Івана Слезюка» - перше цінне наукове дослідження про життя, пастирську діяльність, мучеництво і прославу Блаженного Священномученика, Єпископа-Ординарія Станиславівської Єпархії, який звершував героїчний подвиг архіпастирського служіння у найтяжчий період історії переслідуваної і гнаної, але нескореної Української Греко-Католицької Церкви. Фаховий переклад презентованої книги здійснено заходами Фундації «Свята Унія» імені Блаженного Священномученика Григорія Хомишина.

Автор о. Тадеуш розповів, що спонукою заглибитись в обставини долі Івана Слезюка стала та обставина, що єпископ був рідним братом його прабабусі. Він оповів про нелегке життя Блаженного о. Івана Слезюка, про написання книги, її джерельну базу. Доповнила його розповідь близька родичка о. Івана Тереза Достал, яка особисто мала можливість спілкуватися з отцем і зберегла в пам'яті спогади про нього.

Увазі присутніх також було представлено перевидання авторства єпископа Григорія Хомишина «Українська проблема».

Під час заходу висловлювали свої думки стосовно презентованих книг: заслужений ігумен монастиря Царя Христа Володимир Пальчинський, якого висвячував на служіння о. Іван Слезюк, перекладачка книги з польської Романа Кудла, доктор історичних наук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Пилипів та заслужений журналіст України Павло Парипа.

Кожен виступаючий високо оцінив презентовані книги, їх глибоку інформаційну вартість, адже саме вони заповнюють ще одну білу пляму історії Церкви.

На завершення заходу о. Ігор Пелехатий передав для бібліотек області 100 примірників книг, які дадуть можливість читачам районних і сільських книгозбірень краще зрозуміти постать Блаженного Івана Слезюка.


Переглядів: 292 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024