Субота, 20.04.2024, 10:29:13

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Грудень » 14

Сотні фотографій, тисячі негативів, двісті саморобних книжок, ікони, малюнки, скульптура і витинанки – в Мистецькому арсеналі триває виставка гуцульської мисткині Параски Плитки-Горицвіт.

Грандіозний проєкт готувався два роки, його метою було повернення творчості Параски до сучасного культурного контексту.

Виставка ще триватиме в Арсеналі, але вже потрібно поставити питання руба – в які умови громада Криворівні прийме відреставровану спадщину Параски Плитки? ... Читати далі »

Переглядів: 263 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2019

У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відбудеться відкриття виставки «Скарби» з приватної колекції Галини Гафійчук (с. Глушків, Городенківський район).

Буде представлено народні строї з регіонів Гуцульщини, Бойківщини, Лемківщини, Волині, Чернігівщини, Київщини. Доповненням до виставки будуть авторські прикраси Галини Гафійчук та власноруч відтворені нею давні вишивані сорочки.
Відкриття виставки 18 грудня о 13.00.

Переглядів: 233 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2019

У день Андрія Первозванного парафіян та настоятеля найстаршого покутського храму отця Андрія Танасійчука прийшли вітати духовенство парафії на чолі з владикою Василем Івасюком.
Усіх Андріїв привітали з іменинами, але основна важлива подія, яку вшановували цього дня – це завершення внутрішніх робіт у святилищі. Отець Андрій Танасійчук назвав подію першим етапом подяки Всемогучому Богу.
Святилище впорядковували більше трьох місяців. Оскільки, це найголовніше місце у храмі - то тут буде стояти ще й новий престол, символічне значення якого об'єднувати людей.
Усередині храму теж провели ремонт. Тут повністю замінили стелю, яку перед тим ще й утеплили. Постелили нову підлогу, стара була настільки зіпсована, що довелося копати до двох метрів вглиб, аби вивезти знищені рештки.
Наступний етап – ці ст ... Читати далі »

Переглядів: 212 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2019

У місті Коломия Івано-Франківської області на місцевій ратуші планують облаштувати оглядовий майданчик та музейний простір.

Про це повідомила начальник відділу інвестиційної політики та енергозбереження Коломийської міської ради Ірина Жолоб, інформує Укрінформ.

«Ми плануємо на нашій ратуші зробити оглядовий майданчик для туристів та гостей нашого міста з відтворенням музейного простору. Прагнемо, щоб це була сучасна туристична атракція в місті. Гості зможуть підн ... Читати далі »

Переглядів: 208 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2019

20 грудня в залах Івано-Франківського краєзнавчого музею в рамках святкувань 10-ї річниці реставраційного проєкту «Врятуймо скарби разом!» відбудеться ювілейна виставка реставрованих сакральних творів ХVII-XX ст.

Подія присвячена пам’яті Івано-Франківських владик УГКЦ — єпископів Софрона Мудрого та Миколи Сімкайла, за благословення яких в 2008 році був започаткований проєкт, повідомляють "Вікна" з посиланням на інформацію Івано-Франківського краєзнавчого музею.

... Читати далі »

Переглядів: 255 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2019

Таке рішення прийняли у п’ятницю, 13 грудня, на сесії обласної ради.

Нагадаємо, 2019 був Роком ЗУНР на Прикарпатті, пише “Репортер“.

Наступного року вирішили вшанувати насильно депортованих українців з Польщі та з України в Сибір.

“Більше 700 тис українців були прим ... Читати далі »

Переглядів: 230 | Долучив: Dnister | Дата: 13.12.2019

12 грудня чотирнадцята сесія Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини, яка триває у столиці Колумбії, внесла до Репрезентативного списку світової нематеріальної спадщини Косівську мальовану кераміку.

Делегацію України на 14-й сесії Міжурядового комітету ЮНЕСКО представляли Надзвичайний та Повноважний Посол України в Перу Ігор Тумасов, Почесний консул України в Колумбії Луїс Бернандо Рамірес Бранд, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства Марія Гринюк та секретар Косівської міської ради Роман Печижак.

... Читати далі »

Переглядів: 228 | Долучив: Dnister | Дата: 13.12.2019

Головним символом новорічно-різдвяних свят, безперечно, є ялинка, яка щороку прикрашає центр нашого міста. Проте не всі знають, що в Галичині звичай прикрашати ялинку з’явився лише на зламі ХVIII і XIX ст. Навіть на початку ХХ ст. в станиславівській пресі з’являлися дописи про те, що прикрашена ялинка – це не слов'янський, а "німецький" звичай.

“Таке деревце може бути символом онімечення. Для нас набагато кориснішою була б шопка, яка символізує сільську стайню, ясла новонародженого Ісуса”, – писав “Кур’єр станиславівський” в 1911 р. Крім того, сто років тому теж було немало тих, хто ... Читати далі »

Переглядів: 249 | Долучив: Dnister | Дата: 13.12.2019

12 грудня 2019 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги о. Тадеуша Сєвка «Життя і діяльність Блаженного Івана Слезюка» та видання авторства єпископа Григорія Хомишина «Українська проблема».

Відкриваючи захід, його модератор о. Ігор Пелехатий, священик парафії Церкви Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця і Блаженних Священномучеників Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка представив присутнім презентовані книги й детально розповів про них.

... Читати далі »

Переглядів: 295 | Долучив: Dnister | Дата: 13.12.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024