П`ятниця, 26.04.2024, 07:10:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Грудень » 11

У Європі живих людей почали масово спалювати з 1275 року, коли на півдні Франції, у Лангедоку, спалили Анжеліку Лабарет, запідозривши її у відьмацтві. Тоді ж, французи, почали «переводити через вогонь» осіб різного віку і статі, яких підозрювали у антикатолицькій єресі катарів. Такий спосіб «очищення людських душ» невдовзі перейняли Німеччина, Польща, Чехія та інші країни.

У Галичині також спалювали жінок і чоловіків за чаклунство, причому останню "відьму" у нас спалили якихось півтораста літ тому. Про це описує секретар комісії НТШ і дійсний член Празької і Віденської академій наук Володимир Гнатюк у своїй праці &qu ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Долучив: Dnister | Дата: 11.12.2019

На Івано-Франківщині в середу, 11 грудня, розпочав роботу оновлений туристичний сайт. Поки портал орієнтований на внутрішнього туриста.

Про це повідомив начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

“Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації сьогодні, у Міжнародний день гір, презентує тур ... Читати далі »

Переглядів: 242 | Долучив: Dnister | Дата: 11.12.2019

Про це повідомив начальник управління туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

“Завершено ще один наш туристичний проєкт 2019 року. У Городенківському районі облаштовано еколого-пізнавальну стежку “До Чернелицького замку”. Довжина маршруту – 6.8 км”, – зазначив він.

Роботи виконані за безпосередньої участі КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” за рахунок коштів обласної програми розв ... Читати далі »

Переглядів: 251 | Долучив: Dnister | Дата: 11.12.2019

12 грудня 2019 р. о 15 год. в Івано-Франківській обласній універсальній бібліотеці ім. І.Франка відбудеться презентація книги о. Тадеуша Сєвка «Життя і діяльність Блаженного Івана Слезюка» та видання авторства єпископа Григорія Хомишина «Українська проблема».

Презентацію книг за участю науковців, священиків та автора о.Тадеуша Сєвка організовує фундація «Свята Унія» ім. Блаженного Священномученика Григорія Хомишина. Запрошуємо всіх зацікавлених!

Переглядів: 251 | Долучив: Dnister | Дата: 11.12.2019

З метою подальшого впорядкування поховань Першої світової війни, Галицькою міською радою (голова п. Орест Трачик) в рамках інших робіт з міського благоустрою, розпочато працю щодо очищення території військового кладовища від старих дерев.

На даний час їх є близько двох десятків; це хвойні та листяні породи; більша частина з них, ймовірно, самозасіялася ще на початку др. пол. ХХ ст. Половина з загальної кількості дерев вже віджили свій вік – тому при сильних вітрах вони пошкоджуються і засмічують територію, а також можуть нести загрозу для безпеки відвідувачів меморіалу. Збережеться дерева (4) з західної сторони - для у ... Читати далі »

Переглядів: 243 | Долучив: Dnister | Дата: 11.12.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024