П`ятниця, 19.04.2024, 20:16:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Архів новин
Головна » 2020 » Лютий » 20 » «Вікі любить пам’ятки»: у Івано-Франківську відбудеться виставка переможців конкурсу
10:15:30
«Вікі любить пам’ятки»: у Івано-Франківську відбудеться виставка переможців конкурсу
В Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відкриється фотовиставка найкращих світлин української частини «Вікі любить пам’ятки 2019» — найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу.
Фотовиставка розпочнеться 20 лютого о 18 годині. Відразу після відкриття фотовиставки о 18:30 год розпочнеться концерт музичного колективу «Львівське фортепіанне тріо» Львівської національної філармонії, пише Фіртка.
Відвідувачі зможуть подивитися ТОП-10 фотографій-переможців минулорічного конкурсу «Вікі любить пам’ятки», а також по 7 світлин, що перемогли у спецномінаціях «Єврейська спадщина» та «Млини». Вхід вільний для всіх охочих. Виставка триватиме до 5 березня.
Фотовиставка «Вікі любить пам’ятки» в Івано-Франківську проходитиме за підтримки Івано-Франківської обласної організації УТОПІК (Українське товариство охорони пам’яток і культури).
Українська частина міжнародного фотоконкурсу проводиться громадською організацією «Вікімедіа Україна». У 2019 році фотозмагання пройшло вже ввосьме. Головна мета проєкту — отримати якомога більше світлин пам’яток культурної спадщини для ілюстрування ними Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони інтернет-користувачів з усього світу.
Конкурс «Вікі любить пам’ятки» проходив протягом вересня 2019 року. За цей період учасники завантажили понад 31 тисячу світлин, на яких зображено понад 11 тисяч пам’яток культурної спадщини. У спецномінації «Єврейська спадщина» взяли участь понад 60 конкурсантів, що завантажили понад 1200 світлин більше ніж 350 об’єктів. У дебютній спецномінації «Млини» 60 учасників подали на конкурс 851 фотографію 184 млинів. У 2020 році конкурс також пройде у вересні.
Фотографії за всі роки конкурсу знаходяться у вільному доступі — ви можете як переглядати, так і використовувати світлини на умовах вільної ліцензії CC BY-SA.
 
Для довідки:
Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, що займається популяризацією вікіпроєктів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до онлайн-енциклопедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.
Івано-Франківська обласна організація УТОПІК (Українське товариство охорони пам’яток і культури) — організація, заснована у 1967 році. Вона займається виявленням, обліком та охороною пам'яток історії та культури на території Івано-Франківської області.
Івано-Франківська обласна філармонія імені Іри Маланюк — партнер локації. Це державна концертна організація в Івано-Франківську, розташована по вул. Леся Курбаса; єдина в Івано-Франківській області концертна організація професійного музичного мистецтва. Утворена 1 листопада 1940 року.
Якщо вам потрібна додаткова інформація про Вікіпедію чи інші вікіпроєкти, коментарі представників «Вікімедіа Україна» — звертайтесь, ми радо надамо необхідні дані: e-mail: press@wikimedia.in.ua, моб. +38 095 001 00 41 менеджерка з комунікацій ГО «Вікімедіа Україна» Єлизавета Чеховська.

Переглядів: 222 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024