Четвер, 28.03.2024, 18:53:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Липень » 13 » 150-річчя від дня народження Василя Стефаника відзначатиметься на державному рівні
21:14:55
150-річчя від дня народження Василя Стефаника відзначатиметься на державному рівні

У травні наступного року відбуватиметься непересічна подія - на державному рівні відзначатиметься 150–річчя від дня народження видатного українського письменника-новеліста, політичного діяча, уродженця села Русів Снятинського району Василя Стефаника.

Про відзначення цієї дати йдеться у  відповідній постанові Верховної Ради України від 18 червня цього року.

На виконання доручення Кабінету міністрів України щодо підготовки та реалізації плану заходів із відзначення ювілейної дати 10 липня в селі Русів на  Снятинщині відбулося виїзне засідання обласної робочої групи за участю  керівника апарату ОДА Романа Маланія, заступників голови обласної ради Василя Гладія та Сергія Басараба, керівників району, музейних працівників, представників родини  видатного письменника.

Йшлося про напрацювання пропозицій до плану заходів організаційного комітету, який буде створено на державному рівні у місячний термін з часу прийняття постанови.

Члени робочої групи відзначали, що за сприяння Кабінету міністрів України, Верховної ради, Офісу Президента буде продовжуватися робота з організації відзначення цієї дати на належному рівні, адже у 2018 році прийнята обласна програма «Про відзначення 150-річчя з дня народження Василя Стефаника» у 2021 році, на виконання якої з обласного бюджету уже виділено більше 4 мільйонів гривень. Також прийнята і виконується відповідна районна програма, проведено ряд робіт безпосередньо в Русові.  Загалом за останні три роки уже виділено  більше 11 мільйонів гривень.

Роман Маланій ознайомив присутніх із напрацьованими обласною державною адміністрацією пропозиціями до плану заходів КМУ: це ремонт доріг державного і місцевого значення, зокрема, дороги Стецева – Русів -Красноставці (6,4 км), оновлення експозицій у літературно-меморіальному музеї В.Стефаника та садибі письменника, організація Всеукраїнського пленера художників, гастролей по Україні Коломийського драматичного театру ім.Озаркевича з виставами за творами В.Стефаника, проведення інформаційно-промоційних кампаній, видання творів письменника та наукових дослідження про творчість видатного покутянина.

«Безальтернативно, всі пропоновані заходи є першочерговими, - зазначив Роман Маланій. - Ми маємо унікальний шанс і нам необхідно організувати роботу обласної, районної та місцевої влади таким чином, щоб наступного року на гідному рівні  відзначити 150-річчя Василя Стефаника».

За результатами засідання доручено Русівській сільській раді, Снятинській РДА та райраді оперативно напрацювати конкретні пропозиції й орієнтовні кошториси та надати управлінню культури, національностей та релігій ОДА для опрацювання і  скерування до Кабінету міністрів України.


Переглядів: 178 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024