П`ятниця, 26.04.2024, 22:28:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Липень » 21

Бункер часів Першої світової війни розкопують у Чорному лісі, поблизу Івано-Франківська.

На нього працівники КП "Пам'ять" натрапили півтора року тому, коли шукали поховання жертв комуністичного та нацистського терору, пише Суспільне.

Сьогодні відкачують воду з котловану, опісля продовжать розкопки.

Зараз можна побачити лише зруйнований вхід. Бункер, за словами керівника комунального підприємства "Пам'ять" Василя Тимківа, знаходиться на гл ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2020

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Почесний консул Угорщини в Україні Василь Вишиванюк.

Він зазначив, що коли приймали рішення про відкриття музею ложки, то було декілька пропозицій, в якому місці саме його відкрити. Однією з перших була пропозиція від голови Коломийської ОТГ Ігоря Слюзара.

"Для нашої сім`ї місто Коломия - це рідне та особливе місто, слів не вистачить щоб все описати. А також 20 років тому в місті був відкритий музей «Писанка», нашим татом і дідусем Михайлом Васильовичем, яку користь приніс музей місту, думаю також непотрібно розказувати. Ін ... Читати далі »

Переглядів: 177 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2020

Буває, люди проживають ціле життя, навіть не здогадуючись, якими талантами володіють. Ось, наприклад, Мар’ян Островський. Чоловік мешкав у ХІХ столітті, закінчив правничий факультет Львівського університету, працював суддею, помічником прокурора, прокурором, а на схилі років взявся за мемуари. І тут виявилось, що під мундиром юриста весь цей час дрімав здібний письменник.

Спогади викладені настільки живою мовою, що ніби переносишся у часи молодості автора. Тим більш цікаво буде прочитати про Станиславів, де він вчився у гімназії, пише Репортер.

 

Вокза ... Читати далі »

Переглядів: 193 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2020

Івано-Франківщина має багато цікавих туристичних місць. Найменш відомі й досліджені – печери. Свого часу вони слугували надійним сховком для людей, нині їх досліджують спелеологи, археологи, палеонтологи тощо. Завзятий турист, а в минулому член спелео­клубів «Протей» і «Молнія», Олег Панасюк каже, що загалом спелеологи на Прикарпатті нарахували понад 100 печер.

«Для 80 з них вже виконані топографічні зйомки і короткі описи. Більшість розташована у Тисменицькому, Тлумацькому та Городенківському районах, – говорить Олег. – Багато печер досліджені мало, іноді навіть місцеві мешканці не здогадуються про їх існування». На прохання Репортера Панасюк відзначив, на його думку, н ... Читати далі »

Переглядів: 220 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2020

У Верховині провели панахиду та встановили пам’ятну дошку відомому кінорежисеру Сергію Параджанову.

Пам’ятну дошку встановили у понеділок, 20 липня, на фасаді хати-музею “Тіні забутих предків”. Освятили її священники Іван Рибарук та Ігор Рибенчук, пише пресслужба Верховинської райради.

Подію приурочили до тридцятиріччя з дня смерті митця. З нагоди його пам’яті, а також пам’яті  оператора Юрія Іллєнка, актора Івана Миколайчука, Петра та Євдокії Сорюків, у хаті яких жив Параджанов і які зберегли хату для музею, їхньо ... Читати далі »

Переглядів: 181 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024