Вівторок, 23.04.2024, 09:31:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Березень » 29
Старий будинок у Івано-Франківську, який став відомим на всю Україну після того, як завалився, отримав шанс на відновлення. Правда, йому, скоріш за все, доведеться суттєво змінити лице.

Найпростіше — завалити
Понад рік тому, в суботу 11 лютого, в місті раптом завалилася частина пам’ятки архітектури місцевого значення — будинку на Січових Стрільців, 18. Впало перекриття між першим і другим поверхом. Жертв, слава Богу, не було, п’ятеро людей відбулися переляком. Може, тому й досі не знайшли винних у недбалості та й навряд чи особливо шукали. Міські чиновники одразу заявили: про те, що будинок потребував капремонту, знали всі, хто мав до цього стосун ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Долучив: Dnister | Дата: 29.03.2013

Яким епізодом нашим старожилам найбільше запам’яталася Друга світова? У кожного свої спогади. Наприклад, цю історію розповів один геть старенький дідусь.
31 березня 1944 року до Станиславова увірвалися 22 радянських танки Т-34. Німецько-угорський гарнізон спочатку розгубився, але потім оговтався та почав методично знищувати машини червоних. Бій тривав усю ніч, а на ранок вулиці міста були заповнені підбитими радянськими танками. Один із них був легко пошкоджений — з перебитою гусеницею.
Німці його швидко полагодили, та, хильнувши шнапсу, взялися гасати по місту. Врешті-решт, не вписались у поворот і на повному ходу влетіли в будинок, де мешкав уже згаданий дідусь, а тоді хлопчик. Удар був настільки сильним, що з розбитих підшипників повилітали велик ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Долучив: Dnister | Дата: 29.03.2013

Пам’ятники — завжди актуальна в Україні тема. Їх ламають, ставлять нові, псують і відновлюють. Скоро, певно, придумають монумент поганим дорогам і витратять на нього всі гроші, призначені на ремонт тих же доріг…
Але пам’ятники в нас є. Наприклад, людині, на честь якої нині названо місто, — Іванові Франку — аж цілих два.

Ювілейна трійця
Віковий ювілей Каменяра гучно святкували в 1956 році. Тоді на Прикарпатті поставили три пам’ятники — у Криворівні (Верховинський район), у Підгірках (біля Калуша) та у приміських Опришівцях. То були типові бетонні шта ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Долучив: Dnister | Дата: 29.03.2013

Норильське повстання — найбільше і найтриваліше повстання політичних в’язнів проти людиноненависницької комуністичної системи СРСР, яке тривало 61 день. Усі політв’язні Норильського концтабору, понад 70% яких становили українці, як правило, були засуджені на багаторічні терміни неволі — від 15 до 25 років  (т. зв. бандерівський стандарт) і на відміну від ув’язнених за кримінальні злочини, на амністію не сподівалися, а режим їхнього утримання був найжорстокішим...
Ключову роль у Норильському повстанні 26 травня— 
4 серпня 1953 р. відіграли колишні вояки УПА. Сьогодні в гостях «Галичини» один із цих повстанців — Володимир Аронець.
— Народився я 19 квітня 1927 року у В ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Долучив: Dnister | Дата: 29.03.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024