П`ятниця, 29.03.2024, 14:08:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Березень » 11
Книгарня «Є» та видавництво «Лілея-НВ» запрошують Вас на презентацію книги Сергія Адамовича «Станиславів у часи лихоліть Великої війни (1914-1918 років)», що відбудеться у вівторок, 12 березня. Початок — о 18:00.
У книзі відомого на Прикарпатті науковця, доктора історичних наук Сергія Адамовича досліджено історію соціально-економічного, суспільно-політичного та культурного життя населення Станиславова в період Першої світової війни. Автор проаналізував усі складнощі міського життя в умовах військових негараздів і панування окупаційних режимів.
Ще одним учасником презентації буде доктор політичних наук Іван Монолатій, що виступив науковим редактором видання, що стало № 38 у серії «Моє ... Читати далі »
Переглядів: 525 | Долучив: limnytcja | Дата: 11.03.2013

7 березня 2013 р. відбулася важлива подія у культурному житті Прикарпаття – у колишній столиці Галицько-Волинського князівства, місті Галичі відкрито книгарню. Ініціатором та організатором даного заходу виступив Національний заповідник «Давній Галич». Саме в просторому приміщенні адміністративної установи даного закладу і було відкрито для галичан і всіх відвідувачів міста світ друкованого слова. Значення даної події не можливо переоцінити, оскільки книгарня стала першим закладом подібного типу відкритим у місті з часу здобуття нашою державою незалежності.
Присутніх галичан з відкриттям книгарні привітали генеральний директор-науковий керівник Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський, голова Галицької районної державної адміністрації Григорій Івасишин, головний спеціаліст відділу охорони культурної спа ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Долучив: limnytcja | Дата: 11.03.2013

Цього року вперше у Калуші доволі гучно відзначили річницю смерті Головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Адже наприкінці червня минулого року у місті відкрили пам’ятник Романові Шухевичу — після того, як до справи встановлення долучилася і громадськість, і на пам’ятник виділили не тільки бюджетні кошти, але кошти, зібрані у рамках громадської ініціативи "Загальна мобілізація”. Тепер упродовж цього тижня у Калуші відбулося кілька заходів, присвячених ушануванню 63-ї річниці смерті Романа Шухевича.
Роман Шухевич загинув 5 березня 1950 року у селі Білогорща (нині перебуває у складі Львова. — Авт.). Одна з приватних садиб у Білогорщі і стала останнім прихистком Романа Шухевича. Чекістсько-військова операція із захоплення "Вовка” (одне з псевдо Романа Шухевича. — Авт.) ставила собі за мету дістати Головнокомандувача УПА живим. П ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Долучив: Dnister | Дата: 11.03.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024