Субота, 20.04.2024, 02:58:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Серпень » 22
Урочистості з нагоди освячення Собору, зведеного на березі Дніпра, знаменують повернення Української Греко-Католицької Церкви до її коренів часів Володимирового Хрещення, 1025-річчя якого УГКЦ також святкує у ці дні.
Взяли участь в урочистостях з нагоди освячення Патріаршого Cобору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви офіційні делегації від Римо-Католицької Церкви та Східних Католицьких Церков, представники благодійних організацій та вірні з усіх континентів світу. 
Після прощі делегація від Івано-Франківської області, яку очолив Архиєпископ і Митрополит  Володимир Війтишин, подарувала від Арсенія Яценюка та Прикарпаття  Патріарху Блаженнішому  Святославу  копію жезла Андрея Шептицького.  ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Долучив: Dnister | Дата: 22.08.2013

Радянське минуле Івано-Франківська ще до сьогодні дуже яскраво проявляється у багатьох сферах життя. Як не як – майже пів століття ідеологічної роботи. Тому ми ведемо на нашому сайті рубрику, у якій пишемо про деякі події з життя радянського Станіслава, а пізніше – Івано-Франківська. Дивовижно, але в багатьох речах минуле не так вже й разюче відрізняється від сьогодення. Та й загалом цікаво згадати – як же воно було. Бо, незважаючи на всі ідеологічні та трагічні моменти в історії, місто жило своїм життям, результат якого ми спостерігаємо дотепер.

1958 рік
Музика і квіти
Переглядів: 551 | Долучив: Dnister | Дата: 22.08.2013

Браму до Палацу Потоцьких, що знаходиться в Івано-Франківську на вулиці Шпитальній, почали реставрувати ще минулого року.
Представник власника комплексу палацу Потоцьких Вадим Пісний запевнив: «Як тільки ця брама буде відремонтована — то ми одразу візьмемося до реконструкції всього Палацу», повідомляє газета Репортер.
Проте реставраційні роботи минулого року так і не завершили. Відновлення брами проводить ТОВ «Будівельна компанія Трансбуд».
Працівники не впевнені, що реконструкцію завершать до Дня Незалежності. Кажуть, роботи ще багато і все.
Львівська «Будівельна компанія Тран ... Читати далі »
Переглядів: 430 | Долучив: Dnister | Дата: 22.08.2013

У читальній залі центральної міської бібліотеки у Франківську на Пилипа Орлика, 5 наступного четверга, 22 серпня, о 14 годині історик, краєзнавець, академік Володимир Грабовецький презентує свою нову книгу. Історична розвідка розповідає про перший в Україні і світі пам’ятник Тарасу Шевченку.         
В передмові до книги заслужений діяч  мистецтва і культури України Анатолій Грицан зазначив, що Володимир Грабовецький відомий не лише своїми науковими працями з історії України і створенням головного Літопису Прикарпаття, але й розвідками й науковими працями, присвяченими Кобзареві.
У книзі «Історія встановлення першого скульптурного пам’ятника Тарасові Шевченкові у Винниках» на основі історичних першоджерел і архівних док ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Долучив: Dnister | Дата: 22.08.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024