Субота, 20.04.2024, 05:15:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Листопад » 18
Цього тижня Калуш відзначатиме велике свято. Справжнє свято калуського християнського духу, свято для калушан. 100 років тому був освячений мурований храм Святого Архистратига Михаїла у Калуші. Він пережив одне із найбільш складних і напружених століть в історії. І нині об’єднує містян у великій радості й у скруті. "Вікна” пропонують 100-річну історію храму — в епізодах із наших публікацій.
Історія церкви Святого Архистратига Михаїла розпочалася не 100 років тому. 17 листопада 1913 року Калуш освятив мурований храм. До того часу храм із тим самим покровителем був зведений у районі сучасної вулиці Степана Бандери, імовірно, у 1771 році. Проте, на початку минулого століття у Калуші назріла потреба збудувати новий великий храм. Іконостас та вівтарі з калуського храму передано церкві Св. Василія Великого у с. Довга Калуська, а б ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Долучив: Dnister | Дата: 18.11.2013

17 листопада в селі Нижній Березів Косівського району Івано-Франківської області відкрито пам’ятник генералу Служби Безпеки ОУН Миколі Арсеничу.
Біля монумента відбулася панахида та освячення пам’ятника. Представники Пласту урочисто підняли прапори, перед людьми виступили представники місцевої влади та патріотичних організацій.
Як відзначив під час урочистого віче народний депутат України Олександр Сич, Микола Арсенич був командиром воюючої Української Держави. На той час, за словами свободівця, Українська Держава мала всі ознаки державності. Вона була проголошена Актом 30 червня 1941 року у Львові, мала власний Уряд, який очолював Ярослав Стецько, мала свій парламент – Українську головну визвольну раду, власні збройні сили – армію УПА, власну ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Долучив: Dnister | Дата: 18.11.2013

Вчора, 17 листопада в мальовничому селі Розточки, Долинського району сталася неординарна та знакова для жителів села подія.
За ініціативи та меценатської підтримки народного депутата України 4-го скликання, голови благодійного фонду "Бойківська бартка” Василя Бартківа в його рідному селі відкрили пам'ятник "Борцям за волю України”.
 "Сьогодні ми святкуємо без перебільшення історичну подію у житті села Розточки. Ми відкриваємо пам'ятник "Борцям за волю України”. Ідея пам'ятника виникла в мене ще у 2002 році. Ми довго плекали надію на відкриття і нарешті сьогодні це сталося, - розповідає Василь Бартків. - Пам'ятник виконав відомий скульптор Віталій Лютан. Скульпту ... Читати далі »
Переглядів: 602 | Долучив: Dnister | Дата: 18.11.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024