Четвер, 28.03.2024, 20:45:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
 
Архів новин
Головна » 2014 » Лютий » 27
Цими днями стіни Картинної галереї Національного заповідника «Давній Галич» знову розцвіли веселковими барвами, радістю повноти життя і творчості, яку випромінюють не лише твори мистецтва, а й особистість самого автора. Галичани мали за честь вітати в своєму місті творчість члена Національної спілки художників України, лауреата обласної премії ім. Я.Лукавецького 2010 року, директора Музею мистецтв Прикарпаття Михайла Ярославовича Дейнеги.
– Україна сьогодні живе в часі 200-річчя від Дня народження свого Пророка Тараса Шевченка, тому виставковий проект «Куточок раю на землі» і організатори, і сам автор присвячують славному ювілею Великого Кобзаря, – зазначив відкриваючи виставку виконуючий обов’язки генерального директора Заповідника Володимир Костишин та запросив декана Галицького деканату УГКЦ отця Ігоря Броновського благос ... Читати далі »
Переглядів: 551 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2014

За статистичними даними, Івано-Франківськ належить до найбільш спокійних і безпечних міст України. Хоча й нас часом лякають і обурюють повідомлення про «валентинівського стрільця» чи «ялинкового шумахера». Старий Станиславів також не зажив собі слави кримінальної столиці Галичини. Проте у першій половині минулого століття тут відбулося кілька гучних злочинів. Деякі з них вельми нагадували відомі кримінальні оборудки зі світової історії чи художньої літератури.

Граф Монте-Крісто місцевого розливу
Всім з дитинства відомі пригоди відважного графа Монте-Крісто, який утік із замку Іф – грізної й неприступної в’язниці. Проте не всі знають, що подібний випадок трапився і в Стан ... Читати далі »
Переглядів: 631 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2014

Із Василем Романюком ми вже знайомили читачів «Галичини». Знаний цей чоловік на Прикарпатті як краєзнавець, відповідальний секретар івано-Франківської міської ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, лауреат премії ім. І. Вагилевича — найвищої відзнаки громадськості області за заслуги в сфері охорони культурної спадщини Івано-Франківщини. Знаний він і як автор виданих за останні роки цікавих змістом і викладом матеріалу документальних книг — трилогії «Богові і Україні» та «Місто між двома Бистрицями», присвяченої 350-літньому ювілею Івано-Франківська. 
А тепер Василь Романюк виявив ще одну рису своєї різнобічної (він ще й музикант-гітарист, лауреат фестивалю «Червона рута» в номінації «авторська пісня») натури — благодійницьку. Чоловік щедро дарує бібліотекам, які нині відчувають гостру скруту ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2014

Голова Івано-Франківської профспілки працівників освіти і науки України мовознавець Мирослав Габорак видав етимологічний словник «Топонімія Покуття». Книжка містить близько 8 тисяч топонімів, котрі є найменуваннями понад 11 тисяч географічних об’єктів Покуття та деяких прилеглих територій. Вона охоплює Снятинський, Коломийський, Городенківський, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони.
«Топонімія Покуття» вийшла друком ще в жовтні 2013 року. Саме за цю солідну працю Мирослава Габорака нагороджено обласною краєзнавчою премією ім. Володимира Полєка. Автор книжки каже, що працював над нею два роки, а от матеріали збирав упродовж усього життя. 
— За обсягом зібраного матеріалу такої книжки в Україні поки що немає. Ту ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024