Четвер, 25.04.2024, 09:17:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
 
Архів новин
Головна » 2014 » Лютий » 13
Впродовж червня 2013 – січня 2014 року в навчальних закладах району проходив І тур обласної акції учнівської молоді «Краєзнавча Шевченкіана Прикарпаття», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Головна мета акції – вивчення і дослідження безцінної спадщини та вшанування пам’яті Великого Кобзаря.
Впродовж акції учні та педагоги шкіл мандрували шевченківськими стежками, відвідували музеї, виставки, презентації, присвячені творчості Пророка, займалися пошуковою роботою у архівах та бібліотеках. Результати цієї роботи висвітлили у описах, презентаціях, проектах, експозиційних розділах музеїв, кімнат, світлиць навчальних закладів. Загалом, у акції взяли участь пошукові групи із 18 навчальних закладів району.
Переможцями районного етапу ста ... Читати далі »
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 13.02.2014

«Не для слави, а для людей…» Лесь Мартович

У родинному селі українського письменника, сатирика доктора права, громадського діяча Леся Мартовича відбулися урочистості з  нагоди 143-ї річниці  з дня його народження. Біля пам’ятника відомому українцю відправили панахиду місцеві священики. Про літературну та правозахисну діяльність Леся Мартовича перед учнями місцевої школи, громадськістю села виступив заступник голови районної державної адміністрації Степан Михайлюк та сільський голова Іван Новосельський. 
За участю директора Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею Ярослава Штиркала для всіх бажаючих проведено екскурсію до музею Леся Мартовича. ... Читати далі »
Переглядів: 560 | Долучив: Dnister | Дата: 13.02.2014

Сто років тому австрійський лісопромисловець Леопольд Поппер фон Подгарі  почав будувати у Карпатах вузькоколійну залізницю для лісорубів. Її ще донедавна використовував Вигодський лісокомбінат за основним призначенням. Тепер же стару вузькоколійку та залишки давніх лісових промислів хочуть перетворити на туристичну атракцію, яка дасть змогу оживити економіку гірського району.
Нещодавно Долинська районна рада підтримала ініціативу Вигодської селищної ради і ГО «Туристична асоціація Івано-Франківщини», передбачивши чверть мільйона гривень на співфінансування проекту транскордонної співпраці «Карпатські вузькоколійки». У рамках цього проекту планується перейняти румунський досвід, адже у містечку Вішеу-де-Сус (Румунія) діє аналогічна вузькоколійка – паротяг «Маконіта», який дає непоганий прибуток місцевій громаді.< ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Долучив: Dnister | Дата: 13.02.2014

У відділі загального читального залу ОУНБ ім. І.Франка організована книжково-ілюстративна виставка-персоналія, приурочена до 130-річчя від дня народження Н. Д. Полонської-Василенко (1884-1973), українського історика, педагога, археографа, яка належить до плеяди визначних людей, творчість яких витримала випробування часом і вже повертається до українського читача.
„Подвижницька праця Наталії Дмитрівни в поєднанні з її організаторськими здібностями вознесли її на одне з чільних місць серед дослідницького корпусу істориків України, а наукова продуктивність поставила в один ряд з найкращими фахівцями в царині вітчизняної козаччини".

Верба І.В. Життя і ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Долучив: Dnister | Дата: 13.02.2014

Хто б, що не говорив про символи мого міста, гадаю лише ратуша була, є і залишиться головною візитівкою Коломиї. То є мозок і серце міста над Прутом-рікою, «розум, честь і совість», якщо послуговуватися лексикою сконалої в Бозі радянської імперії, для всіх часів і народів, які населяли нашу Покутську столицю. Наче до того маяка на березі бухти сходяться в її підніжжі всі головні вулиці і знову розходяться розчиняючись десь там між далекими кварталами.
Чотириста літ тому Коломия в черговий раз потерпала від останньої бусурменської навали. Повітря ще зоставалося насичене запахом обвуглених тіл і будівель. Однак схематичне розташування середмістя не зазнало суттєвих змін, тут завше нуртував ринковий майдан. 24 серпня 1745 року, купці і міщани стали свідками, як перед дерев’яною ратушою, кат Міхал Козловс ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Долучив: Dnister | Дата: 13.02.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024