Вівторок, 19.03.2024, 13:05:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2015 » Червень » 17

У місті Яремче поблизу полонини "Стайка" біля мікрорайону Дора розпочали реконструкцію криївки Української Повстанської Армії.
Місцеві мешканці розповідають, що її будівництво проводилося таємно в жовтні-листопаді 1948 року бійцями зведеної боївки СБ ОУН та УПА. Приміщення бункеру було розраховане на проживання семи повстанців, повідомляють Вікна.
Відновити криївку взялися активісти Яремчанської міської організації ВО “Свобода”.
Криївку було обладнано пічним опаленням, фрагменти якого виявленні під час розкопок, автономною криницею-джерелом, трьохповерховими ліжками, автономним радіоприймачем. Також розміщувалися запаси харчів, медикаментів, боєприпасів та зброї. Криївка мала прямокутну форму, s-подібний димовий вихід, обкладена деревом, донизу вела драбина, передбачався швидкий резервний вихід, для маскування криївки поблизу насаджувалися кущі. ... Читати далі »

Переглядів: 600 | Долучив: Dnister | Дата: 17.06.2015

Сьогодні за адресою Січових Стрільців, 25 міститься редакція обласної газети «Галичина». Але до того будинок змінив купу господарів.
Значна частина вулиці, від Вітовського до Шашкевича, довго залишалась незабудованою. Тут були городи власників будинків з паралельної Сапіжинської (Незалежності). На початку ХХ століття Шулім Сусман, власник однієї з тих садиб, більш відомої як «готель Камінського» (не збереглась) уклав угоду з військовими. Згідно з нею, Сусман зобов’язався спорудити два будинки позаду своєї кам’яниці та здати їх у довготривалу оренду. Там мали розміститись військові канцелярії станиславівського гарнізону.
Є підстави припускати, що автором проекту був архітектор Карл Штерн. Роботи розпочали навесні 1905 року, будували до літа 1906-го. Дата завершення будови викладена на бетонній підлозі.
Один із будинків містився у по ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Долучив: Dnister | Дата: 17.06.2015

В Івано-Франківську презентуватимуть книгу “Станиславів і Український легіон”, яка присвячена 100-річчю від дня створення Леґіону УСС та 100-річчю перемоги Українських січових стрільців над російським військом на горі Маківці.
У виданні, яке містить історичні відомості про Станиславів напередодні вибуху Великої війни, у вогні якої зродилася стрілецька легенда допитливий читач знайде достовірні відомості про уродженців нашого міста – воїнів легендарного леґіону, а також про учасників визвольних змагань УСС–УГА, чия доля пов’язана із Станиславовом, пише Фіртка з посиланням на ОДТРК Карпати.
Обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка завтра о 16:00 запрошує на презентацію книжки “Станиславів і Український легіон”. Автори: професори Іван Монолатій та Микола Лазарович. Книга вийшла у світ у видавництві Лілея-НВ у книжковій се ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Долучив: Dnister | Дата: 17.06.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024