Субота, 20.04.2024, 10:16:17

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2015 » Червень » 04

Вже традиційно в Галичі відбуваються наукові конференції на релігієзнавчу тематику. На них розглядаються різноманітні питання, пов’язані з найважливішими викликами сьогодення, які постають перед Церквою. 
4–5 червня 2015 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція «Авраамічні релігії: проблеми свободи совісті й віросповідання в контексті міжрелігійних чинників у сфері суспільного буття в Україні та світі».
Роботу конференції відкрив кандидат історичних наук, заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи Семен Побуцький. Він зазначив, що це сьома за порядком релігієзнавча конференція, яка проводиться в Галичі. Цього року наукове зібрання присвячене 150-ій річниці від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.
Галицький д ... Читати далі »

Переглядів: 715 | Долучив: Dnister | Дата: 04.06.2015

В Івано-Франківську на вулиці Вітовського вже завтра з’явиться унікальний люк. Виконаний він в історичному стилі. Влада анонсує подію у соцмережі, а користувачі думають, як вберегти неповторний люк від крадіїв.
Автори проекту Ігор Ленів, якому належить ідея, та Віталій Боднар, який розробляв дизайн, зробили невелике опитування в Інтернеті на архітектурному форумі щодо того, який саме люк варто замінити, інформують ”Вікна”.
“Більшість користувачів виступило за заміну люка на вулиці Вітовського. Там пішохідна зона, великі людські потоки і не вистачає якихось цікавих деталей, які б могли зацікавити перехожого. Крім-того на Вітовського наявний люк в більш-менш нормальному стані і плитка навколо нього, хоч і не ідеальна, але, принаймні, рівна. І думаю вкрасти його буде не так просто, коли поруч банк з відеоспостереженням і, можливо, цілодобовою охороною. ... Читати далі »

Переглядів: 556 | Долучив: Dnister | Дата: 04.06.2015

Грицей Оксана Йосипівна - українська майстриня різьблення і випалювання на дереві, заслужена майстриня народної творчості України з 1981 р., член Спілки художників України.
Вперше на Прикарпатті мисткиня застосувала нові інструменти – електричні писаки.
В доробку художниці значне місце займають шкатулки, альбоми, книги-адреси, комплекси шахів зі столиками та стільцями (1960), тарелі з портретами Лесі Українки, Василя Стефаника, Василя Касіяна (всі 1970), Івана Франка (1973), Тараса Шевченка (1974), Ольги Кобилянської (1985); альбом “Маруся Чурай” (1985). Є у творчості і портрети космонавтів тощо.
Її роботи зберігаються в провідних музеях України, в приватних збірках на Кубі, в Канаді, США, Польщі, Індії, Німеччині.
Поєднавши професійний рисунок із суто народним підходом до трактування образу, взявши за засіб вирішення випалювання, Оксана Грице ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Долучив: Dnister | Дата: 04.06.2015

31 травня, на Зелені свята, відбулась велична та пам’ятна подія для громад Сільця, Тязева Тисменицького та Вікторова Галицького районів. Біля кургану-могили Cічовим Cтрільцям, які загинули при наступі на Галич 1915 року, на Чубатій горі (біля вікторівського роздоріжжя) встановлено та освячено пам’ятний знак на честь Героїв України, котрі загинули за її волю – Січових Стрільців, воїнів УПА, Небесної Сотні.
Ініціаторами встановлення пам’ятного знака були активісти з Сільця та Вікторова. До його спорудження, окрім цих двох громад, долучилися жителі Тязева.
Після святкових богослужінь у своїх парафіях громади навколишніх сіл зібралися на освячення та відкриття пам’ятного знака. Отець-декан Богдан Курилів з Ямниці разом зі священиками з Сільця, Вікторова та Тязева відправили поминальну панахиду, а після освячення кожна з громад виступила з коротким ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Долучив: Dnister | Дата: 04.06.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024