П`ятниця, 26.04.2024, 18:19:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2015 » Червень » 4 » Національний заповідник "Давній Галич" провів конференцію щодо проблематики авраамічних релігій
20:05:55
Національний заповідник "Давній Галич" провів конференцію щодо проблематики авраамічних релігій

Вже традиційно в Галичі відбуваються наукові конференції на релігієзнавчу тематику. На них розглядаються різноманітні питання, пов’язані з найважливішими викликами сьогодення, які постають перед Церквою. 
4–5 червня 2015 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція «Авраамічні релігії: проблеми свободи совісті й віросповідання в контексті міжрелігійних чинників у сфері суспільного буття в Україні та світі».
Роботу конференції відкрив кандидат історичних наук, заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи Семен Побуцький. Він зазначив, що це сьома за порядком релігієзнавча конференція, яка проводиться в Галичі. Цього року наукове зібрання присвячене 150-ій річниці від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.
Галицький декан УГКЦ о. Ігор Броновський поблагословив роботу науковців, передав вітання від Митрополита Івано-Франківського владики Володимира Війтишина. 

Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин привітав учасників і гостей наукового зібрання, зачитав вітального листа від міністра культури України В’ячеслава Кириленка, подякував представникам районної влади за співпрацю і взаєморозуміння, а також за фінансову підтримку збірника матеріалів конференції.
Зазначимо, що до наукового видання обсягом понад 400 сторінок, яке підготували до друку працівники інформаційно-видавничого відділу, увійшли доповіді та повідомлення науковців з Києва, Івано-Франківська, Галича, Чернівців, Рівного, Кам’янця-Подільського, Дніпропетровська, а також з Німеччини та Італії.

Від імені районної влади учасників наукової конференції привітали голова Галицької райдержадміністрації Ярослав Бартків та голова Галицької районної ради Петро Стрембіцький, відзначивши важливість проведення таких заходів у нашому місті.
На пленарному засіданні цікаві доповіді виголосили доктор філософських наук, професор Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України Петро Яроцький («Гідність людини як особистості: ключова парадигма ІІ Ватиканського Собору та її сучасні вияви в діяннях Папи Франциска»), доктор богослов'я, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри релігієзнавства, теології і культурології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, професор кафедри богослов'я Івано-Франківського богословського університету ім. Св. Івана Золотоустого Святослав Кияк («Проблема релігійної свободи на Другому Ватиканському соборі: історично-суспільний дискурс»).

На конференції також виступили кандидат філософських наук, доцент кафедри соціальної роботи Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля Володимир Сабадуха з м. Сіверськодонецька, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри релігієзнавства, теології і культурології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Марія Новосад та ін. 
За результатами конференції прийнято резолюцію.

Любов Бойко


Переглядів: 717 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024