Четвер, 28.03.2024, 19:15:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2017 » Липень » 03

Староугринівська громадська організація «Бандерівське Земляцтво» знову перемогла у конкурсі проектів.

Про це "Вікнам" повідомив Середньоугринівський сільський голова Тарас Федорів. За його словами, минулого року завдяки гранту від БО "Львівська Освітня Фундація" громада Середнього Угринова отримала можливість для створення молодіжного волонтерського парохіяльного осередку імені oтця Андрія Бандери. Цього ж року «Бандерівським Земляцтвом» було підготовлено і подано на розгляд конкурсної комісії першого відбору для інституцій громадянськ ... Читати далі »

Переглядів: 332 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2017

На Прикарпатті Центр спадщини Вигодської вузькоколійки (відомої в народі як Карпатський трамвай) запрацював майже рік тому. Тоді місцева громада по-різному сприймала ідею, на реалізацію якої кошти скерували з ЄС. Майже ніхто не розумів – що саме у селищі мають відкрити і для чого. Втім, тепер Центр спадщини став гордістю Вигоди і поштовхом для її розвитку.

За час своєї роботи Центр спадщини Вигодської вузькоколійки збільшив кількість відвідувачів майже утричі. Та головне – біля нього вже взялися облаштовувати раніше закинутий та засмічений парк. Тепер тут жваво прокладають доріжки, зводять літню сцену, кафе. За останніми підрахунками, тепер у селище приїжджає у сім разів більше туристів, аніж тих, хто тут проживає, пише ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2017

На Коломийщині знову незвична знахідка. У рунгурських лісах натрапили на людські рештки. Фахівці комунального підприємства «Пам’ять» ексгумували останки трьох угорських воїнів періоду Другої світової війни.
Пошуківці комунального підприємства «Пам’ять» з Івано-Франківська знову приїхали на Коломийщину, і знову у Рунгури. Там у місцевих лісах чергова знахідка періоду Другої світової війни. До слова, за цей рік це вже третє поховання на території Печеніжинської ОТГ. Якщо раніше тут знаходили рештки червоноармійців, то тепер виявили останки трьох угорських вояків.
Переглядів: 291 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2017

23-го липня о 12:00 год. в Архикатедральному Соборі Воскресіння Христового Катехетичний Центр Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ відбудеться презентація книги Володимира Чистуха «Завалівське коріння Блаженнійшого Любомира Гузара».

Запропонована читачам книга є своєрідним продовженням висвітлення історії села Завалова, що на Підгаєччині, розповідей про визначних людей, розкритих автором у попередніх роботах. У виданні представлена коротка історія родини Дмитра Гузара, який більше ніж півстоліття був парохом села і покоїться разом зі своєю дружиною у завалівській земл ... Читати далі »

Переглядів: 295 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2017

В селі Княгиничі Рогатинського району відзначили 110-річчя від Дня народження Романа Шухевича - українського політичного діяча, Головнокомандувача Української Повстанської Армії.

В селі Княгиничі на Рогатинщині, де під час війни був Штаб Головнокомандувача УПА, відзначили його 110 річчя.

Делегація, яка прибула від Народного депутата України Віктора Шевченка п ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024