П`ятниця, 26.04.2024, 00:01:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Серпень » 24

У вересні 1902 р. перед станиславівським судом постала банда злодіїв, які здійснювали крадіжки настільки вправно, що здавалося, ніби вони володіли якимись чарами. На чолі банди стояв такий собі Герш Ніссен Талесман. В 1898 р. він і його «колеги» проникли до будинку багатого станиславівського власника нерухомості Берла Краутгаммера.

У ніч на 9 листопада того року злодії винесли через вікно важкий сейф. Господарі спали в сусідній кімнаті, але нічого не чули! Виносячи сейф, крадії встелили підлогу килимами і хутрами, що належали господарям, тож діяли майже безшумно. В с ... Читати далі »

Переглядів: 302 | Долучив: Dnister | Дата: 24.08.2018

22 листопада 2018 року запланована прем’єра фільму – бойовика «Король Данило». На даний час режисерською групою відзнято більшу частину матеріалу. Зйомки відбувалися в різних регіонах нашої держави; створювалися відповідні декорації; спеціально для зйомок фільму навіть було побудовано дерев’яну фортецю.

Однією з локацій зйомок бойовика було обрано терени давнього Галича, а зокрема, давньоруський храм св. Пантелеймона (с. Шевченкове, Галицького р-ну), який є пам’яткою ХІІ ст. і на даний час відтворений архітекторами максимально наближено до сво ... Читати далі »

Переглядів: 270 | Долучив: Dnister | Дата: 24.08.2018

Впродовж десятиліть один з історичних об’єктів Галича – військове кладовище Першої світової війни, було забутим і перебувало в занедбаному стані. Огорожа кладовища зруйнувалася, надгробки та алеї заросли саморослими деревами та чагарниками; почалося поступове використання цієї території під повторні, цивільні поховання. Причиною цього всього було, трактування війни «чужою та імперіалістичною», втрата населенням історичної пам’яті та відсутність коштів в органів місцевого самоврядування на здійснення благоустрою даного об’єкту. Поодинокі, хоча й системні звернення до посольств та консульств Угорської республіки, Австрійської республіки, Чорного хреста не дали позитивного результату.

... Читати далі »

Переглядів: 334 | Долучив: Dnister | Дата: 24.08.2018

У квітні 2017 р. експедиційним загоном «Галицькі некрополі» Національного заповідника «Давній Галич» на території давнього знищеного кладовища поруч Замкової гори було віднайдено могилу пароха церкви Різдва Христового о. Корнелія Левицького. Стало зрозуміло, що його тлінні останки спочивають саме тут, де поховані ще кілька священнослужителів римо – католицької церкви; а т. зв. «його» могила поруч богослужебної каплиці Св. Дмитра (Галич – Заріка) була ідентифікована релігійною громадою помилково. Про важливу знахідку було повідомлено в засобах масової інформації та поінформовано Галицький деканат УГКЦ.

... Читати далі »

Переглядів: 297 | Долучив: Dnister | Дата: 24.08.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024