Субота, 27.04.2024, 05:03:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Серпень » 31

30 серпня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося засідання конкурсної комісії із обрання проектної пропозиції «Комплексна організація простору та благоустрій території відпустового місця Галицької чудотворної ікони матері Божої в Крилосі Галицького району Івано-Франківської області».

Участь у його роботі взяли голова облдержадміністрації Олег Гончарук, народні депутати України Анатолій Матвієнко і Михайло Довбенко, президент Івано-Франківської торгово-промислової палати, депутат обласної ради Андрій Левкович, ректор університету ... Читати далі »

Переглядів: 316 | Долучив: Dnister | Дата: 31.08.2018

Станиславівські гімназисти не лише старанно гризли граніт науки. Нерідко вони брали участь у мітингах і демонстраціях, влаштовували різні розіграші, а часом ставали героями й більш небезпечних пригод.

У жовтні 1907 р. українські гімназисти вчиняли напади на бурсу Святого Миколая (нині вул. Чорновола, 9). Бурсою в ті часи називали гуртожиток, де проживали й харчувалися студенти гімназії з навколишніх сіл. Як повідомляла преса, бунтівні гімназисти не схвалювали керівництво бурси, яке належало до староруської партії, що підтримувала все російське. На знак протесту нападники регуляр ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Долучив: Dnister | Дата: 31.08.2018

Наприкінці ХІХ ст. в Австро-Угорській імперії загалом і в Галичині зокрема панувало засилля бюрократії, а чиновницьке свавілля було аж ніяк не рідкісним явищем.

Особливо багато скарг було на судову систему. Судові чиновники допускали різноманітні зловживання, а на скарги у кращому випадку відповідали відписками.
Тож у 1886 р. в пресі все частіше звучали заклики провести судову реформу в Галичині. Як приклад недобросовісної роботи судових чиновників газета «Кур’єр Львівський» навела випадок, який трапився з одним купцем зі Станиславова.
Він подав ска ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Долучив: Dnister | Дата: 31.08.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024