Вівторок, 19.03.2024, 07:14:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Грудень » 09

На території та поблизу зовнішніх стін палацу Потоцьких тривають інженерні гідрогеологічні дослідження.

Про це повідомив директор КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» Володимир Гайдар.

Мета робіт – визначення складу ґрунтів, їх несучої здатності, характеру пошаровості та глибини залягання, рівня грунтових вод для з’ясування причин осідання фундаментів і їх руйнації. Завдяки цій інформації можна буде приймати рішення щодо протиаварійних ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2018

Проблема прибирання снігу дуже актуальна для нашого міста, і посилені опади часто створюють проблеми для мешканців. Сто років тому сніг теж не завжди прибирали вчасно, зате використовували досить незвичні методи боротьби з ним.

На початку ХХ ст. сніжні й морозні зими були звичайними для Станиславова. Не рідкістю був і сніг у жовтні чи квітні. Так, у 1912 р. рясний сніг випав у місті ще в жовтні, завдавши містянам і жителям навколишніх сіл немало клопоту. Не всі ще зібрали з полів урожай, а осінні квіти в міському парку, які ще залишилися на клумбах, укрилися важкими білими шапками.

... Читати далі »

Переглядів: 263 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2018

Дізнайтеся про найважливіші події в історії Івано-Франківська/Станіслава/Станиславова, які трапилися у 1990 році.

1990 21 січня, з ініціативи Народного Руху України (НРУ), на честь 71 річниці проголошення злуки ЗУНР з УНР, від колишньої столиці ЗУНР – Івано-Франківська (Станиславова) через Львів до Києва простягнувся «живий ланцюг єднання». На центральному майдані міста (нині – Вічевий майдан) відбувся великий мітинг. Тоді ж тут уперше офіційно на високій щоглі підняли національний синьо-жовтий стяг. В ніч на 23 січня прапор знищили невідомі.

... Читати далі »

Переглядів: 279 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2018

В архітекторів є таке поняття як «малоцінна забудова», тобто така, що не має певного стилю та архітектурної цінності. У Франківську теж є подібні квартали. Зважаючи на будівельний бум, вони майже приречені. Але в першу чергу забудовники взялися за центральні вулиці. легенди

Візьмемо, до прикладу, Бельведерську. Ще на початку двотисячних вона мала багато старовинних особняків, які добре пам’ятали батярів-відчайдухів й тихих мешканців єврейського гетто. З часом старі хатки стали витісняти висотки, пише Репортер.

... Читати далі »

Переглядів: 289 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2018

Відбулась ІV звітно-виборна конференція Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. У ній взяли участь 50 делегатів, що представляли 145 членів нашої організації.
На конференції були присутні та виступили з вітальним словом: перший заступник голови Національної спілки краєзнавців України, доктор історичних наук, Заслужений працівник культури України – Маньковська Руслана Вікторівна; голова обласної організації Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук, доцент Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Заслужений працівник культури України – Баран Євген Михайлович; голова обласної організації Українського товариства охорони пам’ ... Читати далі »
Переглядів: 377 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2018

4 грудня в Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника традиційно відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Другі Грабовецькі історичні читання» з нагоди 90-річчя академіка Володимира Грабовецького. Її організаторами виступили Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, кафедра історії України і методики викладання історії факультету історії, політології і міжнародних відносин, Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Івано-Франківський історико-меморіальний музей Олекси Довбуша, Івано-Франківський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Участь у проведенні ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024