Вівторок, 19.03.2024, 12:41:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Грудень » 22
На початку ХХ ст. в Станиславові нерідко бували росіяни. Судячи з повідомлень у пресі, вони додавали клопотів поліції, адже в кримінальній хроніці тодішнього міста фігурували й російські прізвища.
Так, газета «Кур’єр Станиславівський» у 1911 р. повідомила про такого собі Бориса Костянтиновича Лама, російського підданого, який так намозолив очі властям, що його віддали під суд за бродяжництво, а потім староство видало наказ про його видворення за межі країни. В квітні 1906 р. перед станиславівським судом постав російський матрос Григорій Березнов з броненосця «Потьомкін», якого засудили за образу цісаря. В тому ж році група росіян сполошила ціле місто. Станиславовом вешталися підозрілі особи, які чіплял ... Читати далі »
Переглядів: 304 | Долучив: Dnister | Дата: 22.12.2018

Якщо літа всі з нетерпінням чекають, то до зими більшість людей ставиться стриманіше. А от сто років тому жителі Станиславова не могли дочекатися перших морозів. Адже тоді відкривалася улюблена міська розвага – ковзанка. Не менш популярним було й катання на санках. Селяни з околиць використовували їх як звичайний транспорт, але міським жителям вони здебільшого служили для розваги. На початку ХХ ст. в місті з’явилися й перші лижники, для яких сніг і мороз теж були великою радістю.
 
«Світський салон просто неба»
На початку ХХ ... Читати далі »
Переглядів: 304 | Долучив: Dnister | Дата: 22.12.2018

Книжка журналіста Владислава Цесельського, написана 1892 року, допоможе перенестися до старовинного Станиславова і ознайомитися з його найцікавішими об’єктами.
Видання вийшло в івано-франківському видавництві "Лілея-НВ".
"Австро-Угорська імперія, яку вважають прототипом Євросоюзу, залишила нам застиглу в часі музику – прекрасну архітектуру. Повертаючись до європейської спільноти, маємо берегти пам’ять про потужний спадок, почасти збережений лише на раритетних фотографіях", - йдеться в анотації.
Переглядів: 298 | Долучив: Dnister | Дата: 22.12.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024