Четвер, 28.03.2024, 23:06:41

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Липень » 13

19 липня о 19 год. у храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії служитиметься подячна Божественна Літургія з нагоди завершення зовнішніх робіт з відновлення храму.

Про це повідомляється на сторінці Парафії Благовіщення у Facebook.

"Дорогі наші парафіяни, сестри та браття інших церков м. Коломиї, всечесні отці та отці-капелани, запрошуємо Вас 19 липня о 9 год. взяти участь в подячній Божественній Літургії на знак завершення проведення Божественній Літургії по збереженн ... Читати далі »

Переглядів: 273 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2019

Як писало "Дзеркало", 12 липня Княждвір відзначив 600-ліття з часу першої писемної згадки. З нагоди цієї дати відбулися масштабні святкування.

Найвищою нагородою Коломийщини – медаллю «За заслуги перед Коломийщиною» нагородили Василя Футулуйчука – депутата Коломийської районної ради, історика, автора книги «Княждвір».

- Колись я, випускник історичного факультету, задумав написати книгу про своє село, - згадує письменник. - П ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2019

Як повідомляли, у Коломиї за сприяння благодійного фонду "Покуття" (ініціатор створення - Андрій Іванчук) збудували дзвіницю з карильйоном. 3 серпня на її освячення до Коломиї приїде Глава УГКЦ Блаженніший Святосав (Шевчук).

Коломийський краєзнавець Микола Савчук поділився в соцмережі короткою історією храму, а також опублікував рідкісні світлини.

"На першій світлині - римо-католицький костел Діви Марії, найдавніша барокова споруда в Коломиї з 18 ст., яку ... Читати далі »

Переглядів: 287 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2019

Ім’я Володимира Скрута колись було відомо чи не кожному мешканцю Станиславова. У двадцятих-тридцятих роках ХХ століття його цукерня на початку Мазепи була культовим місцем. За тістечками, тортами й смачнючим морозивом вишиковувалися довжелезні черги, а чоловіки мріяли знайти дружину, аби пекла смаколики «такі самі, як у Скрута». Зрозуміло, що унікальну рецептуру кондитер не розкривав, але не це було його головною таємницею.

Перші совіти націоналізували бізнес, забрали будинок, залишивши для особистого проживання одну кімнату на другому поверсі. Потім прийшли німці, але й за них цукерню відновити не вдалося. Франківець Сергій Вересов ... Читати далі »

Переглядів: 255 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2019

Одне із найстаріших приміщень Брошнів-Осади, яке збудували ще австрійці у 1927 як житло для керівництва заводу «Глезінгера», тепер стало комунальною власністю громади.

У цій будівлі, що навпроти адмінбудинку селищної ради, буде розміщено «Музей депортацій українців», музей історії селища та фольклорного мистецтва. Приміщення збудоване у європейському стилі і є архітектурною пам'яткою місцевого значення.

Київські та франківські науковці одност ... Читати далі »

Переглядів: 251 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024