Четвер, 25.04.2024, 01:01:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Липень » 29

До Музею народної архітектури і побуту у Львові музейники Івано-Франківщини привезли мистецький проект. У старих світлинах та відтворених костюмах показують, що носили гуцульські модниці та модники у селах навколо Косова у період від повоєння до середини ХХ століття.

Це не є виставка про традиційний одяг, а про те, як народний стрій гуцули осучаснювали модними віяннями, пише Фіртка з посиланням на Zaxid.net. Працівники Косівського музею народного мистецтва Гуцульщини ходили селами навколо свого міста (Вербовець, Старий Косів, Смодна і Черганівка) та розпитували старших про одяг їхньої молодості. За розповідями відтворили строї, передовсім, шлюбний. ... Читати далі »

Переглядів: 243 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2019

У 1980-х на вулиці Грюнвальдській, перед тодішнім обкомом партії, стояв бюст Юхиму Безкровному. Під час нацистської окупації він мав створити у нашому місті розгалужену підпільну мережу.

Але не судилося – підпілля придушили у зародку. Як? Повернімося в літо 1941 року, пропонує Репортер.

 

Втеча перших совітів

< ... Читати далі »

Переглядів: 274 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2019

Сто років тому ритуал заручин був складною процедурою, не надто романтичною і обтяженою умовностями та правилами.
“Коли юнак захоче одружитися з дівчиною, він повинен повідомити про це своїм батькам або ж другові, старшому за віком, – рекомендував порадник хороших манер кінця ХІХ ст. – Тоді вони намагаються більше дізнатися, чи нічого не стоїть на перешкоді шлюбові, а такою перешкодою може бути, наприклад, погана репутація панни. Особи, які взяли на себе роль посередників, домовляються також про зустріч молодих та їхніх батьків, яка може відбутися на балу чи в театрі. Часто друзі сім’ї дівчини чи хлопця організовують обід, на який запрошують молодих. Про мету цього обіду їм не розповідають, щоб не викликати ... Читати далі »
Переглядів: 250 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2019

В сучасному житті, коли більшість громадян є власниками біометричних паспортів і в державі є статус безвізового режиму, подорожами європейськими країнами нікого не здивуєш. Важливо мати кошти і час для мандрівки.
Подібно було і більше сотні років тому, коли Галичина територіально входила до складу Австро – Угорської монархії. Бідніше населення їздило на заробітки або емігрувало до США чи Канади; натомість, заможніші представники інтелігенції не тільки їздили відпочивати, а й вивчали історію та пам’ятки культурної спадщини, як самої монархії, так і держав - сусідів.
Галичанами, які о ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024