П`ятниця, 26.04.2024, 09:23:29

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Листопад » 02

Останньої декади вересня та першої декади жовтня цього року в обласному центрі Прикарпаття відзначили відразу дві важливі дати в історії незалежної України – 30 років з початку розкопок жертв сталінських репресій у Дем’яновому Лазі і від дня створення 14 жовтня 1989 року Івано-Франківського історико-просвітницького товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса.

Поява «Меморіалу» дала можливість повернути з небуття імена невинно убієнних тоталітарною системою наших співвітчизників. Розкопки жертв комуністичних репресій у Дем’яновому Лазі (перші в Радянському Союзі) розпочалися 21 вересня 1989 р., саме на Різдво Пресв ... Читати далі »

Переглядів: 230 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2019

На дорогах Прикарпаття досі не бракує старих зупинок з радянськими панно.

Лише на 60 кілометрах траси Івано-Франківськ – Рогатин «Репортер» нарахував сім таких об’єктів. Тязів – Вікторів – Крилос – Поплавники – Більшівці – Насташине – Конюшки. Чим не готовий туристичний маршрут?

Серед лісосмуг ці зупинки виглядають навіть неординарно, однак відчутно занедбано. Зі стель відпадає штукатурка, під лавками гори сміт ... Читати далі »

Переглядів: 239 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2019

Кажуть, що це погана екскурсія, якщо під час неї щось не потреш на щастя, гроші чи кохання. У Франківську об’єктів для тертя не бракує: Дерево щастя на стометрівці, морда залізного лева у підвалі галереї «Н», Камінь кохання у парку.

Більшість туристів вважають, що це все байки, і бажання не здійсниться, хоч затри той пам’ятник до блиску. Можете не вірити, але це не зовсім так, пише “Репортер“.

Знайома екскурсовод розповіла одну історі ... Читати далі »

Переглядів: 233 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2019

Івано-Франківськ — місто, яке лежить у межиріччі двох Бистриць. Проте, мало кому відомо про інші річки нашого міста, які давно чи й недавно зникли. На місці їхніх русел – новобудови. І тільки специфічні бетонні підвищення деяких бордюр викликають здивування: навіщо вони потрібні? Виявляється, це рештки старих мостів, які були над зниклими на сьогодні річками.

Архітектор, дизайнер, художник, вітражист, реставратор Валер’ян Федоряк, який багато років поспіль цікавиться темою втрачених річок Івано-Франківська, провів екскурсію містом, повідомляє Правда. іф.

... Читати далі »

Переглядів: 330 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2019

Відкриття меморіальної дошки Дмитру Паліїву відбулося вчора, 1 листопада, о 13:00 на вулиці Т. Шевченка, 8.

Священнослужителі міста освятили пам'ятку та наголосили присутнім, що постать сотника, великого воїна, політика та журналіста Дмитра Паліїва варта уваги та пошанівку, інформують "Вікна" з посиланням на пресслужбу Калуської міської ради.

Представники влади міста та громадськості поклали квіти до меморіальної дошки Архітектору Листопадового чину. ... Читати далі »

Переглядів: 236 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2019

Вчора, 1 листопада, у с.Підлужжя Тисменицького району відкрили пам‘ятний знак розстріляним у 1946 році героям – жителям села.

Тоді загинули: Ткачук Дмитро Васильович, Федук Василь Миколайович, Луцишин Михайло Михайлович, Малюта Олекса Іванович. Про це на власній сторінці у мережі повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише Фіртка.

“Дякую тисменицькому братству ОУН УПА за цю ініціативу та всім мешканцям села, які її підтримали. Ме ... Читати далі »

Переглядів: 335 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024