П`ятниця, 19.04.2024, 18:46:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Листопад » 01
Про це сьогодні під час презентації банерної виставки історичних матеріалів розповів начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Джигіта.
«Спільно з обласною радою нами розроблено програму з відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. В рамках виконання цієї програми підготовлено сім комплектів тематичної виставки, яку ми сьогодні презентуємо, і яка буде передана в музей визвольних змагань ім. С.Бандери та у райони області. Також на відзначення в області 100 створення ЗУНР і Акта Злуки забезпечено видання друкованої продукції, присвяченої цим пам&rsqu ... Читати далі »
Переглядів: 238 | Долучив: Dnister | Дата: 01.11.2019

Сьогодні, 1 листопада, в Івано-Франківську відкрили пам’ятну дошку відомому вченому Олександру Карпенку.
Основна сфера наукової діяльності Олександра Карпенка – історія Західно-Української Народної Республіки, селянський рух в Західній Україні і Польщі в роки світової економічної кризи 1929-1933 рр., новітня історія України.
“Я є одним з учнів Карпенка. Це був один із найкращих феноменів України, хоча він народився на Сході країни, але він дуже луже полюбив Західну частину України. Це була унікальна особистість. Такі люди назавжди у нашому серці. Він робив великий акцент на на ... Читати далі »
Переглядів: 241 | Долучив: Dnister | Дата: 01.11.2019

Під такою назвою 30 жовтня розпочалася в Національному заповіднику «Давній Галич» робота науково-практичної конференції, присвяченої 820-річчю утворення Галицько-Волинського князівства та 25-ій річниці від дня заснування нашої установи.
У Галич приїхали науковці з різних міст України, насамперед з Києва, Харкова, Львова, Чернівців.

Відкрив роботу конференції заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи, кандидат історичних наук Семен Побуцький. Він підкреслив важливе значення Галича для української та європейської історії.
Як і кожна добра справа, науковий захід розпочався з молитви і Божого благословення, яке присутнім уділив свя ... Читати далі »

Переглядів: 252 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2019

В останній день жовтня, у день святого апостола Луки-іконописця, у Яремчі в Baron SPA Hotel відбулося відкриття Українського музею сакрального мистецтва. Представлена сучасна експозиція творів XVII-XXІ ст.

Основа експозиції – унікальні твори церковного мистецтва, а також сучасні іконописні зразки, створені в рамках реставраційного проєкту «Врятуймо скарби разом!», інформує Фіртка з посиланням на "Яремчанський вісник".

Твори сакрального мистец ... Читати далі »

Переглядів: 254 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2019

Сьогодні, 31 жовтня в обласному музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери відкрили виставку "Станіславів в час Листопадового зриву 1918 року".

Виставку відкрили в переддень проголошення ЗУНР. Присвячена вона подіям в Станіславові у листопаді 1918 року, інформує Фіртка з посиланням на Бліц-Інфо.

Заступниця директора музею Оксана Романів розповідає, що 1 листопада було похмуро та падав дощ, однак інформація, яку оголосили у Львові, підняла дух жителів міст ... Читати далі »

Переглядів: 256 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024