Четвер, 25.04.2024, 21:17:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Листопад » 05

У Галичі відбулося освячення меморіального скверу борцям за волю України. Про це повідомили у Галицькій РДА.

Учасники віче хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто під знаменами визвольної боротьби віддав своє життя за рідну землю. До пам’ятного знаку, який освятили священики різних конфесій, було покладено свічки та квіти.

Архітектор відновлено скверу, директор Галицького КП «Капітальне будівництво», Василь Крук назвав подію неординарною. ... Читати далі »

Переглядів: 243 | Долучив: Dnister | Дата: 05.11.2019

Днями відбулося урочисте освячення пам’ятного Хреста, на відновленому польському кладовищі в смт Печеніжині. Про це повідомили в Печеніжинській ОТГ.

«В чині освячення взяли участь парафії римо-католиків з Коломиї та греко-католиків з Печеніжина, духовенство, представники Польського Культурологічного Товариства ім. А. Міцкевича в Коломиї, гості та меценати з Варшави, мешканці Печеніжина. Було запалено свічки на відновлених могилах старого кладовища. Встановлення Хреста та відновлення кладовища, здійснено завдяки старанням першої меценатки, ініціаторки відновлення цвинтаря, офірі Барбари Вишковської з Варшави», - йдеться у повідомленн ... Читати далі »

Переглядів: 250 | Долучив: Dnister | Дата: 05.11.2019

5 листопада о 14:40 на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №4 смт.Богородчани надійшло повідомлення про те, що у селі Маняві Богородчанського району виникла пожежа церкви Покрову Пресвятої Богородиці, 1819 року забудови (ПЦУ). Про це повідомили в пресслужбі ДСНС в Івано-Франківській області.

«Першими до місця виклику прибули вогнеборці Державного пожежно-рятувального поста смт.Солотвин, площа пожежі складала 50 м.кв. О 15:05 пожежу локалізовано, а о 15:42-ліквідовано. Потерпілих немає. Завдяки оперативним та професійним діям вогнеборців було врятовано майно та будівлю церкви», - йдеться у повідомленні.< ... Читати далі »

Переглядів: 251 | Долучив: Dnister | Дата: 05.11.2019

У меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відбулася виставка на тему «Учні торговельної школи. Невідомі факти». Серед експонатів — фотосвітлини, щоденники, спомини, особисті речі учнів торговельної школи.

За словами наукової співробітниці меморіального музею «Калуська в’язниця» Людмили Андрійчук, представлені документи раніше ніде не експонувалися. Їх надали як калушани із власних домашніх архівів, так і фонди краєзнавчого музею Калущини, повідомляють "Вікна". Зокрема, варті уваги: оригінал свідоцтва про закінчення торгівельної школи (1943 рік); конспекти учениці торгівельної школи (1942 ... Читати далі »

Переглядів: 273 | Долучив: Dnister | Дата: 05.11.2019

На площі Героїв відбулася студентська акція на знак вшанування 76-ої річниці розстрілу учнів Калуської торговельної школи.

Поминальну панахиду за загиблими відслужили священнослужителі міста. Студентство нашого міста у цей день схилило голову перед світлою пам`яттю учнів торговельної школи, інформує офіційний сайт Калуської міської ради.

До присутніх звернулась студентка Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій Діана Безрука та поет Богдан Сімків, ... Читати далі »

Переглядів: 242 | Долучив: Dnister | Дата: 05.11.2019

5 листопада 2019 р. в приміщенні Музею караїмської історії та культури відбулися урочисті заходи з нагоди 15 – ої річниці створення установи.
На захід завітали почесні гості, нащадки караїмів Віктор Леонович та Шимон Мордкович, наукові співробітники, представники ЗМІ та всі зацікавлені.

Відкрив захід завідувач Музею караїмської історії та культури Роман Рарик. У своєму виступі він коротко розповів про шлях становлення закладу, основні досягнення за час його існування; згадав тих, хто своєю працею творили Музей.

... Читати далі »

Переглядів: 214 | Долучив: Dnister | Дата: 05.11.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024