Четвер, 28.03.2024, 11:06:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Січень » 29

Андрій Шутяк придбав на одному з інтернет-аукціонів проєкт найстарішої школи міста, відомої як червона. Нині це ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

У блозі на сайті «Вікон» Ян Чарнецький висловив припущення, що архітектором найстарішої школи Калуша міг бути відомий Юліуш Гохбергер:

«Сучасний вигляд найбільш престижна /як нині сказали б/ калуська школа набула в 1883 році. Саме того року в усіх середніх та великих містах Галичини були збудовані німецькі школи з черво ... Читати далі »

Переглядів: 295 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2020

Взимку хочеться загорнутись у теплий пледик, взяти книжку й горнятко запашної кави. А ще можна уявити, як ошатно вбрана галицька панянка пила цей напій і мріяла…

Про що? Про вдалу партію для заміжжя, про сезон балів, про нову сукню чи ще щось таке. Байдуже, головне – вона пила каву, пише “Репортер“.

 

Місце зустрічі змінити не можна

... Читати далі »

Переглядів: 251 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2020

КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» продовжує розширювати коло своїх партнерів. Зокрема, вже підписано Меморандум про співпрацю з Палацом Потоцьких у Львові
За словами директора КП ПІК «Палац» Володимира Гайдара, під завершення минулого року вдалося налагодити контакти ще з одним історичним комплексом, що належав роду Потоцьких, з гілки Андрія Потоцького – засновника нашого міста, інформує Фіртка з посиланням на пресслужбу Палацу.
Замок Любомирських, Потоцьких у Ланьцуті – один з найцінніших палацово-паркових ансамблів у Польщі й один з найбільш ві ... Читати далі »
Переглядів: 248 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2020

Сьогодні, 29 січня, в Івано-Франківську відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради. Під час нього розглянути питання про реставрацію будинку з надбудовою на вулиці Ринок, 8.
Головний архітектор міста та голова ради Артур Прокіпчук розповів, що замовник проєкту запропонував добудувати ще третій поверх до вже існуючих двох.
«Ми наразі торгуємося по поверховості. Він хоче підняти цей будинок, зробити вищим. Ведуться перемовини, що це треба робити в межах будинку. Це має бути виключно мансардний поверх», – каже Артур Прокіпчук.
Переглядів: 214 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2020

Сьогодні, 29 січня, в Івано-Франківську провели конкурс на визначення переможця ескізних пропозицій пам’ятного знака Славі Стецько.
Вона була українською політичною діячкою, журналісткою, а також – співорганізаторкою Червоного Хреста УПА, жіночої мережі і юнацтва ОУН.
Як розповів заступник міського голови Олександр Левицький, на конкурсі розглядають три роботи. Заявки подавали чотири автори – Ігор Семак, Володимир Семків, Денис Шиманський та Борис Данилюк. Але Данилюк на конкурс не прийшов і про причину своєї відсутності не повідомив.
Переглядів: 240 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024