П`ятниця, 26.04.2024, 00:02:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Жовтень » 23

Так, на Вічевому майдані власник за свої кошти почав реставрацію балкону другого поверху на фасаді пам’ятки архітектури будинку колишнього готелю «Київ». Станом на сьогодні демонтовано металеву ковану огорожу для її реставрації.

Будуть відтворені втрачені та реставровані пошкоджені елементи. Після очищення та проведення антикорозійного захисту конструкцію буде знову встановлено. Паралельно з цим з залізобетонної плити балкону буде знято всі нашарування підлогового покриття і виконано гідроізоляційні роботи, інформують "Вікна" з посиланням на сайт міста Івано-Франківська.

... Читати далі »

Переглядів: 152 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2021

20 жовтня 2021 року в  Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулися історичні читання «Берестейська унія і становлення Української Греко-Католицької Церкви». Науковці установи обговорили причини, передумови, підготовку та проголошення Берестейської унії, а також її наслідки для України та міжнародної спільноти. Серед виступів: «Берестейська унія і становлення    Української Греко-Католицької Церкви» (М. Костик), «Йосафат Кунцевич – перший мученик в часи проголошення Берестейської унії» (А. Жолоб), «Галицький епізод боротьби Й. Шумлянського з Є. Свистельницьким за галицько-львівський єпископський престіл (1667-1767)» (М. Костик), «Особливості літургійного життя Галицької землі в умовах Унії 1700-1701 року» (А. Стасюк), «Участь священика УГКЦ Рудольфа ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2021

Прикарпатець Михайло Савчук – власник Музею на колесах. Чоловік купив авто п’ять років тому. Тоді й прийшла ідея створити незвичний музей. Побачити його можна у Верховині, що на Івано-Франківщині.

"Я думаю, він (автомобіль – ред.) такий старенький, йому 40 років, він би пасував на якийсь музей. Музеїв багато є, а на колесах – нема. І мені прийшла така ідея. Вдень не маю часу, бо — на роботі. Вночі — ліхтарика на чоло і давай "вдягати" авто", – розповідає Михайло Савчук.

Скільки екземплярів у музеї, чоловік не знає. Серед експонатів — баг ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2021

Майже три сотні повстанських документів, що зберігаються у бідоні, планує викупити Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби ім. Степана Бандери у прикарпатського колекціонера. Про це в етері Суспільного повідомив директор музею Ярослав Коретчук.

"Це — один з повстанських архівів. За попередньою версією, він належав Михайлові Дяченку (Марку Боєславу — ред.), який ми намагаємося викупити із приватної колекції, з приватних рук. Серед цього архіву є десять особистих рукописів творів Михайла Дяченка – відомого поета, які на сьогодні ще неопубліковані й ніколи не були відомі широкому загалу, тому в цьому якраз і важливість", — каже Ярослав Коретчук.

... Читати далі »

Переглядів: 150 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2021

Доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Академії туризму України, декан факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Володимир Великочий став лауреатом Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України.

Почесну відзнаку та диплом йому вручив 20 жовтня голова НСКУ, член-кореспондент НАН України Олександр Реєнт під час роботи ювілейного X Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання». Захід проходив в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

Зазначимо, що загальноукраїнська Прем ... Читати далі »

Переглядів: 151 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024