Субота, 20.04.2024, 16:04:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Жовтень » 31

У скромному будинку, який, завдячуючи архітектурному рішенню, вдало вписався в кут між вулицями Театральною й Валовою, колись вирувало активне громадське життя. Навідувалися сюди визначні особистості, прості селяни, юні гімназисти. А притягував їх всіх до себе енергійний, діяльний і в той час молодий Кирило Трильовський. «В 1901 році створив я власну адвокатську канцелярію і в тій цілі винайняв сім кімнат на розі вулиць Костюшка і Валової, напроти каварні «Централь». Там я прожив вісім років, що були, мабуть, найкращими з моєї громадської діяльности» – так згадує про це помешкання сам доктор. Він винайняв у єврея Фінкля (можливо, Альтер Фінкль, який займався роздрібною торгівлею) весь другий поверх будинку, а це, як уточнив у спогадах син Петро, – шість кімнат і кухня. Дві кімнати призначено на канцелярії: одна – адвокатська, а і ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2021

Сьогодні, 31 жовтня  на 82-му році життя відійшов у вічність відомий дослідник Прикарпаття, етнограф, музеєзнавець, історик, заслужений працівник культури України, лауреат численних всеукраїнських та обласних премій у галузі освіти і культури, директор Навчально-наукового інституту історії, етнології і археології Карпат Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – Михайло Паньків. Про це повідомляється на сторінці Кафедри етнології і археології ПНУ ім. В. Стефаника у фейсбуці.

«Студентам і викладачам Михайло Ілліч назавжди запам’ятається як фахівець своєї справи, а також як дуже добрий та чуйний товариш, який завжди був готовий надати кваліфіковану консультацію чи просто дружню ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2021

29 жовтня в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулася наукова конференція, присвячена 820-ій річниці з часу народження короля Данила Романовича та 30-річчю Незалежності України. У ній взяли участь науковці заповідника, а також онлайн науковий співробітник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, кандидат історичних наук Руслан Делятинський.

Відкрив роботу конференції заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи, кандидат історичних наук Семен Побуцький. Він підкреслив важливе значення Галича для української та європейської історії.

... Читати далі »

Переглядів: 132 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2021

Краєзнавцям за рік вдалося розчистити 100 хрестів. На черзі — ще 260.

Про це повідомляють Вікна.

Минув рік з часу, як краєзнавці Олександр Коваль та Андрій Шутяк взялися до впорядкування хрестів у військовому секторі калуського старого кладовища. У суботу, 30 жовтня, почистили вже сотий хрест.

"На початку робота нам здавалася легкою. Мали надію швидко все закінчити і дуже сподівались, що до нашої ініціативи долучаться волонтери. Н ... Читати далі »

Переглядів: 140 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024