П`ятниця, 29.03.2024, 08:18:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Грудень » 01

Кожен, хто цікавиться історією рідного краю і має досвід подорожей Україною, мабуть бачив десятки пам'яток культурної спадщини, які поза тим, що знаходяться у державному реєстрі, знаходяться у занедбаному стані та зазнають подальшої руйнації. Звичайно, в переважній більшості випадків, це результат бездіяльності людей, разом з тим є обставини, коли пам'ятки знищуються внаслідок дії природніх факторів – підмиваннями вод, вітроломами, проростанням дерев та ін.

Галич, як історично населене місто, має у своїй скарбниці культурної спадщини близько двох сотень пам'яток та нововиявлених об'єктів, різних за часом створення і за своїми типами (археології, архітектури, монументального мистецтва, історії та кільтури), відомчою ... Читати далі »

Переглядів: 165 | Долучив: Dnister | Дата: 01.12.2021

Олена М. – учителька, представниця відомої коломийської родини, до якої належав визначний український театральний діяч та композитор. Була надзвичайно красивою, талановитою, грала на музичних інструментах, гарно співала. Їй пророкували акторську кар’єру і навіть називали коломийською Ґретою Ґарбо.
Про Володимира Тофана, інженера, відомостей немає.
З листа від 15 жовтня 1925 р., написаного В. Тофану Іриною, сестрою Олени, дізнаємося про те, що мама не схвалювала вибір доньки і була проти її шлюбу з Володимиром. Але закохані таки заручилися таємно перед його від’їздом до Чехії на заробітки. Одного дня вранці він передав їй через вікно перстень – такими й були їхні заручини. Лєна (саме так її ім’я фігурує в листах) мала цю обручку завжди при собі, але одягала лише вечером перед сном, коли ніхто не міг її побачити. Мама все-таки дізн ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Долучив: Dnister | Дата: 01.12.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024