Четвер, 18.04.2024, 05:01:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 15 » Бочка-мандрівниця
09:32:03
Бочка-мандрівниця
У 1947 році голова облспоживспілки, такий собі товариш Олексієнко, вирішив збудувати ресторан «Карпати». Паралельно він задумав створити велетенську пивну бочку, яка б слугувала рекламою нового закладу. Бочку зробили, витратили 25 тисяч карбованців, а от проект ресторану закінчився пшиком.
Спочатку бочку розмістили у цент­рі міста але, як пише тодішня «Прикарпатська правда», «своїм виглядом вона лякала жителів і її перенесли в інше місце». Після кількох переїздів цей гідний Книги рекордів Гіннесса виріб опинився у парку. Тоді заволав його директор. На нарадах у міськвиконкомі він скаржився, що дерев’яний монстр лякає дітей, і мами з візочками оминають парк десятою дорогою. Директора почули, бочку «підкинули» у подвір’я одного з будинків на вулиці Фрунзе (Короля Данила). Незабаром виявилось, що його мешканці теж, м’яко кажучи, не в захваті від сусідства з рекламою неіснуючого ресторану, тож бочку відбуксирували назад — на площу Ринок.
Аби перехожі не лякалися, її наполовину вкопали в землю. Тепер вона нагадувала величезний смітник, чим одразу скористалися городяни. Працівники сусідської чайної товариша Курта почали періодично скидати туди сміття та зливати нечистоти. Тепер на сполох забили журналісти — мовляв, в історичному центрі міста утворилася зловонна клоака, та й сама площа потрохи «перетворюється на трясовину».
Нарешті, у квітні 1948 року, на сторінках тієї ж «Прикарпатської правди», голова облспоживспілки офіційно запевнив, що сміття приберуть, бочку демонтують, а на її місці відкриють пивний ларьок. Тож у Книгу рекордів ми тоді так і не потрапили.
 ІВАН БОНДАРЕВ 

Переглядів: 605 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024