П`ятниця, 29.03.2024, 07:38:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 25
Не просто художник й інтелектуал, а людина не від світу цього. Саме так згадують друзі та знайомі про відомого художника й живописця Володимира Чернявського.
Вже понад рік, як митець відійшов у вічність, але пам'ять про нього, його талант й не пересічність живе у серцях людей, яким випало за честь бути знайомим з ним.
22 червня мистецька та інтелектуальна громадськість Івано-Франківська знову засвідчила свою повагу до видатного франківця.
У помешканні, яке впродовж багатьох років стало для Маестро творчою майстернею, вони зорганізували музей.
Родина художника люб’язно надала квартиру, яка довгі роки була житлом, майстернею і творчою лабораторією митця, для створення меморі ... Читати далі »
Переглядів: 560 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2012

Розкопки та дослідження, які проводять на території Манявського скиту, що на Прикарпатті, дають підстави документально стверджувати, що гетьман України Іван Виговський похований на території монастиря.
Христовоздвиженський чоловічий монастир, що неподалік прикарпатського села Манява – одна із найдавніших православних святинь на теренах України. У свій час тут бував Іван Вишенський, сюди неодноразово приходив князь Данило Галицький.
Власне, зараз група археологів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проводить тут розкопки, які мають засвідчити, що гетьман Іван Виговський похований в обителі Манявського скиту.
За словами митрополита Івано-Франківського і Галицького УПЦ КП Іоасафа, розкопки проводяться під ... Читати далі »
Переглядів: 600 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2012

Доброю християнською традицією на Прикарпатті стало вшанування пам'яті полеглих за волю України учасників УПА та озброєного підпілля ОУН. Проявом такої шани стала урочиста посвята меморіальної дошки сотенному УПА Миколі Громадюку "Буревію" та керівникові Отинійського районного проводу СБ ОУН Василю Громадюку "Круку", уродженцям села Бортники Тлумацького району.
Посвята відбулася 20 травня 2012 р., у день пам'яті жертв політичних репресій, за участю керівника Обертинського деканату о. Я. Біляїва та священиків парафій УГКЦ о. П. Третяка і УАПЦ о. В.Гаморака, які відправили поминальну панахиду і виголосили проповіді. Про життєвий і бойовий шлях героїв присутнім розповів учасник підпілля ОУН Василь Горбак. Доповненням його виступу буде наше невеличке дослідження.
Серед героїв нацiонально-визвольн ... Читати далі »
Переглядів: 893 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2012

Щораз приїжджаючи до рідних Серафинців і йдучи до хати, де живе мама, лелію поглядом церкву св. Миколая, що вже рівно 130 літ урочисто-святочно возсідає на пагорбі у затінку старих дерев, під захистом давніх мурів.
Збудована далекого 1882 року предками нинішніх серафинчан і відкрита та освячена 22 травня (свято перенесення мощей св. Миколая із Мир Ликійських до Барі), церква відтоді не закривалася, навіть у часи сталінської інквізиції.
Ця церква славна іменами людей, які в ній служили. Найперше це був Теодозій Нестойко, дід відомого дитячого письменника Всеволода Нестойка, що був тут священнослужителем.
У Серафинцях народився Степан Шухевич, письменник, адвокат на процесі С. Бандери, вуйко Романа Шухевича, батько якого був сотрудник ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2012

У понеділок, 25 червня, з 12.00 до 14.00 відбудеться чат-конференція з директором Музейно-виставкого центру Калуської міської ради Уляною Паньо.
У структуру Музейно-виставкового центру входять: виставкова зала, історико-краєзнавчий музей Калущини, арт-галерея і меморіальний музей родини Івана Франка.
Ваші запитання можна адресувати безпосередньо під час чату (реєстрація не потрібна!) http://vikna.if.ua/chat/9282 або надіслати на e-mail: vikna@vikna.if.ua. 
Переглядів: 541 | Долучив: Dnister | Дата: 24.06.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024