Вівторок, 07.05.2024, 12:49:38

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Березень » 18 » Бойки в апеляції відбилися від припису мерії розісклити колонаду "Дністра"
09:31:47
Бойки в апеляції відбилися від припису мерії розісклити колонаду "Дністра"

Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові залишив без змін рішення суду першої інстанції, який скасував припис департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради з вимогою розісклити колонаду готелю “Дністер”, повідомляє КУРС.

Нагадаємо, під тиском громади 27 червня Департамент видав припис, яким зобов’язав власників готелю “Дністер” демонтувати вітражні конструкції колонади.

Минулого року Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував припис департаменту. 18 січня 2024 року Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив апеляційну скаргу департаменту без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Суд вважає, що департамент не мав повноважень виносити припис, оскільки це належить до компетенції Міністерства культури та інформаційної політики України та Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

“Колегія дійшла висновку, що відповідач в установленому порядку не був наділений делегованими повноваженнями у сфері здійснення заходів контролю з питань охорони культурної спадщини та винесення оскаржуваного припису, позаяк не є органом, який утворений в порядку, визначеному Законом України «Про охорону культурної спадщини» як місцевий виконавчий орган охорони культурної спадщини за погодженням з Міністерством культури та інформаційної політики України, з відповідним призначенням керівника за погодженням з органом охорони культурної спадщини вищого рівня” – йдеться в постанові.

Постанову апеляційного суду департамент містобудування та архітектури в касаційному суді не оскаржував.

Як писав КУРС, ремонт готелю «Дністер» розпочався у 2017 році. Замість реставрації підприємець Мирослав Бойко добудував до готелю два поверхи, змінивши силует пам’ятки, замінив автентичну черепицю на даху бляхою, змінив колір будинку, а замість відтворення автентичної вежі встановив нову, не схожу на первісну ані за формою, ані за розміром.

Бойко також зашив колонаду готелю склопакетамизахопивши в такий спосіб частину громадського простору вулиці.

Під тиском громади в середині квітня 2021 року дружина Бойка, власниця готелю “Дністер” Надія Лєвшакова, пообіцяла прибрати склопакети і звільнити колонаду. Проте Бойки свого слова не дотримали

КУРС писав, що у Мінкульті обіцяли провести нараду щодо будівельних робіт в івано-франківському готелі “Дністер” та залучити до обговорення експертів, представників професійних спілок і пам’яткоохоронних громадських організацій.

Нагадаємо, 17 червня минулого року пів тисячі франківців вийшли на акцію “Сплав по “Дністру”, аби засудити знищення власниками унікальної пам’ятки архітектури й захоплення ними громадського простору під колонадою. 


Переглядів: 17 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024