П`ятниця, 19.04.2024, 00:01:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2014 » Червень » 15 » Досліджують визвольні змагання
13:16:09
Досліджують визвольні змагання

Нещодавно надвірнянці вдруге зустрілись із директором Івано-Франківського музею визвольних змагань Ярославом Коретчуком та викладачем Прикарпатського університету Петром Ганцюком – молодими істориками, науковцями, представниками нової молодої генерації дослідників історії краю, визвольних змагань.
Вони докладають чимало зусиль, праці, щоб запов¬нити «білі плями» в історії визвольних змагань краю, повернути імена героїв, які поклали свої життя за незалежність України.
Цього разу вони презентували свою книгу «Командири відділів ТВ 22 УПА «Чорний Ліс», яка вийшла друком цьогоріч у видавництві «Літопис УПА». Книга присвячена командному складу тактичного відтинку 22 «Чорний Ліс» воєнної округи ІV «Говерля». Характерно, що 11 із 40 командирів, про яких мова – уродженці Надвірнянщини. Дослідження містить короткі біографії командирів бойових відділів УПА на теренах Прикарпаття. Подані організаційні і структурні схеми, карти та ілюстрації. Для забезпечення повноти і точності дослідження автори використали чимало джерел – від архівних документів українського підпілля та радянських органів влади до краєзнавчих розвідок у періодичних виданнях. Автори розповіли про роботу над книгою, відповідали на запитання. До дискусії активно включались краєзнавці Іван Кметюк, Михайло Семкіяш, Євген Луців, Василь Левицький, а також Роман Глодан, Галина Христан та Євдокія Непеляк. Пані Євдокія, до речі, передала Музею історії Надвірнянщини спогади пов¬станки Ніни Григораш (Ореля). Усі промовці висловили вдячність авторам книги за подвижницьку благородну працю, побажали їм нових успіхів.

Марта КУШНЕРЧУК,
директор Надвірнянської ЦБС


Переглядів: 551 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024