П`ятниця, 26.04.2024, 23:25:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2020 » Серпень » 27 » Галич: пам’ятки, визначні особи та події у новітній філокартії
21:20:04
Галич: пам’ятки, визначні особи та події у новітній філокартії

Приємна новина для колекціонерів та всіх, хто цікавиться історією міста Галича – у івано-франківському видавництві «Лілея – НВ» (директор Василь Іваночко) видано комплект листівок під назвою «Галич».

Поява цих листівок є результатом спільних зусиль вищезгаданого видавництва та Національного заповідника «Давній Галич» (генеральний директор Володимир Костишин).

Вступне слово щодо ролі і значення міста, його пам’яток написане к. і. н. Андрієм Стасюком.

У комплект листівок входить 13 карток стандартного розміру, які за бажанням можуть надсилатися поштою.

Тематика листівок охоплює пам’ятки міста, ілюстрації подій та гіпотетичні зображення відомих осіб його історії у різних історичних періодах, від ІХ до ХХІ століття.
Зокрема, на листівках можна побачити: Галицьку чудотворну ікону Пресвятої Богородиці з Крилоса, Галичину могилу, пам’ятний знак «Меч і рало», церкву Успіння Пресвятої Богородиці в Крилосі, фундаменти Успенського собору та каплицю Василія Великого, Княжу криницю, пам’ятник Данилу Галицькому, церкву Різдва Христового у Галичі та храм Св. Пантелеймона у с. Шевченкове, графічну реконструкцію образу Ярослава Осмомисла, руїни Галицького замку, металевий міст на р. Дністер, скульптурну оздобу – двоногого крилатого дракона з Крилоса та ін.

Цікавими будуть листівки на яких зображені події, які відбувалися три десятиліття тому і завдяки яким можна побачити початок ремонтно – реставраційних робіт на Галицькому замку та археологічні дослідження фундаментів Успенського собору.

З плином часу, виконанням робіт з благоустрою, змінилося довкілля окремих пам’яток – сучасник зможе пригадати собі, як виглядала раніше Галичина могила або Княжа криниця…

На обкладинці комплекту подано світлину макету «Святині давнього Галича ХІІ - ХІІІ ст.», який був виготовлений місцевим майстром Петром Переклітою у 2006 р. Також, з метою промоції фестивалю «Галицьке лицарство» розміщено фото реконструктора в обладунку середньовічного воїна.

При підготовці листівок були використані авторські фотографії Володимира Дідуха, Ігора Панчишина, Віктора Язьківа, Зеновія Федунківа, Тараса Яковина.

Усі бажаючі можуть придбати комплект листівок у книгарні видавництва "Лілея-НВ" за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності 18.

Андрій Чемеринський,

Почесний краєзнавець України


Переглядів: 182 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024