П`ятниця, 19.04.2024, 10:24:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2020 » Серпень » 20

На Прикарпатті у місті Городенка руйнується дах костелу Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії.

Це пам'ятка архітектури національного значення XVIII століття, про це пише Суспільне.

Віряни повідомляють, що стан даху костелу критичний, тому його необхідно терміново реконструювати, проте грошей на ремонт немає.

"Ми взялися за велику справу маленькою командою, але віримо, що ви нас підтримаєте — як інформаційно, так і фінансово. Найпростіше та найважли ... Читати далі »

Переглядів: 172 | Долучив: Dnister | Дата: 20.08.2020

У День Незалежності України, 24 серпня, в с. Яблуниця відбудеться презентація книги “Добро нації – найвищий наказ!”. Це історія про повстанську родину, яка заради того, аби спасти життя своїй новонародженій дитині, віддала її на виховання чужим людям.

У книзі йдеться про патріотизм і героїзм повстанців УПА у національно-визвольній боротьбі за незалежну самостійну та соборну Українську Державу.

Презентація відбудеться о 15:00 біля хати родини Манівчуків на участку Діл. Саме сюди у 1950 р. 1 вересня українські повстанці Вацеба Григорій та Марія Бабінчук принесли та зал ... Читати далі »

Переглядів: 185 | Долучив: Dnister | Дата: 20.08.2020

Єврейська громада Івано-Франківська вирішила привести до пуття місцеву синагогу. Приміщення в середмісті давно потребувало ремонту, а після недавньої негоди взагалі стало аварійним. Наразі тут ведуться невідкладні роботи та проводиться збір коштів для реалізації амбітних планів – повернути синагогу до її давнього вигляду.

Оренда і кошти меценатів

У єврейській громаді кажуть, що приміщенню синагоги у Франківську уже понад сотню років, воно пережило дві світові війни, тож не дивно, що тепер потерпає від негоди. Потреба у ремонті виникла ще навесні, коли на Прикарпатті пройшли руйнівні зливи та повені ... Читати далі »

Переглядів: 227 | Долучив: Dnister | Дата: 20.08.2020

19 серпня 2020 р. в Музеї караїмської історії та культури Національного заповідника «Давній Галич» проведено науково – дослідний семінар «Кенаса в Галичі XVI – ХХ ст.».

Захід було присвячено історії основної культової споруди караїмської громади в Галичі – кенасі (божниці). Таку тематику було вибрано не випадково – дослідники в попередній час досліджували побут та звичаї караїмів, їхні релігійні вірування, а сама будівля згадувалася побіжно. З віднайденням та опрацюванням нових джерельних матеріалів стало можливим комплексно висвітлити історію кенас (а їх було дві в місті) на проміжку чотирьохсотлітньої історії.

... Читати далі »

Переглядів: 196 | Долучив: Dnister | Дата: 20.08.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024