Субота, 20.04.2024, 14:50:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2020 » Серпень » 06

В одній з давніх міських дільниць Галича, яка отримала назву Заріка (оскільки відмежована від центральної частини міста рікою Дністер) знаходиться цікавий об’єкт сакральної архітектури – каплиця / церква Святого Дмитра (1831 р.).

Незважаючи на те, що цей храм має вже майже двохсотлітню історію, він ніколи особливо не привертав увагу дослідників минувшини. Пояснення цьому просте – погляд науковців (починаючи з другої половини ХІХ ст.) першочергово був звернутий на пошуки місця знаходження головного собору стольного міста та дослідження церквищ в довкіллі Галича. Для тогочасних і пізніших дослідників храм фактично був їхнім сучасником – і не маючи прив’язки до середньовічної історії, ніколи не був в центрі їхн ... Читати далі »

Переглядів: 172 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2020

В Івано-Франківську управління архітектури планує провести роботи з консервації та ознакування археологічних залишків Тисменицької брами Станіславівської фортеці.

Роботи над об’єктом вирішили відкласти до кращих часів, поки не з’явиться фінансування. Про це повідомили у четвер, 6 серпня, на засіданні виконавчого комітету, пише Репортер.

“Минулого року управління архітектури оголосило конкурс на проведення кращого архітектурного проєкту щодо музеєфікації Тисменицької брами. Був термін чотири місяці. На жаль, надійшла лише одна пропозиція, чого не достатньо для визначення переможця&r ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2020

Делятинська територіальна громада виграла ще один проєкт на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад зі створення сучасного туристично-інформаційного центру.

На його реалізацію виділять 620 тисяч гривень: 370 тис. грн з місцевого бюджету та 250 тис. грн з обласного, розповів представник громади Назарій Верстюк, інформують у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

У рамках проєкту у Делятині створять туристично-інформаційний центр та розроблять для підприємства офіційний вебсайт. До того, в ОТГ оцифрують 25 об’єктів історико-культурної та природньої спадщини, а вже за допомогою ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2020

4 серпня на засіданні Конкурсної ради Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад затвердили список 45 проєктів-переможців. Загальна вартість ідей, які отримали шанс на реалізацію, – майже 14 мільйонів гривень (зокрема приблизно 10 мільйонів гривень гранту).

Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад (грудень 2019 р.) унікальний тим, що спільно реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», Міністерством розвитку громад і територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями в рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку».

... Читати далі »

Переглядів: 172 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024