Середа, 08.05.2024, 04:53:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Березень » 18 » Колись у Станиславові. Як журналісти новини шукали
09:44:13
Колись у Станиславові. Як журналісти новини шукали

На початку ХХ століття у Станиславові в січні-лютому тривав карнавальний сезон, під час якого відбувалися численні бали і танцювальні вечірки. І це суттєво ускладнювало роботу місцевим журналістам, адже, крім безкінечних танців, у місті не відбувалося нічого цікавого.

Тож і писати особливо не було про що, пише Західний кур’єр. У січні 1905 року журналіст газети «Кур’єр станиславівський» розповів, як місцеві акули пера шукали цікаві новини:

«Посилаємо нашого репортера до гімнастичного товариства «Сокіл», щоб він запитав, чи не організовують вони часом якихось спортивних змагань. – «Ні, пане, – відповіли у «Соколі»,– ми зараз готуємо костюмований бал». Ідемо до молодіжного товариства, щоб дізнатися, чи планують вони якусь цікаву літературну зустріч або ж лекцію. – «Ні, не плануємо, – відповідають нам. – Готуємося до танцювального вечора». Тоді вирушаємо до театру, щоб дізнатися, які вистави чи концерти там відбудуться. – «На разі ніяких, – розводить руками директор театру. – Зате незабаром відбудуться кілька балів». Нас уже охоплює злість і відчай. Про що писати, якщо новин немає?

Дзвонимо до інспектора поліції Войтасевича. – «Прошу пана, чи можете ви нам допомогти? Можливо, у вас є інформація про якийсь цікавий кримінальний випадок або ж ви впіймали незвичного злочинця?».– «Ні, не було нічого такого останнім часом, – втомленим голосом відповідає Войтасевич, – Але я чув, що у залі товариства «Ґвязда» готують грандіозний бал-маскарад. Може, вам варто написати про нього?». Ось і всі випадки, події і сенсації, про які нам вдалося довідатися. Крім балів, маскарадів і танцювальних вечірок у нашому місті нічого не відбувається».

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 18 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024