П`ятниця, 26.04.2024, 13:41:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Липень » 4 » Кримінальна історія: «бізнес» на подружній невірності
21:15:31
Кримінальна історія: «бізнес» на подружній невірності

В 1930-х роках економічна ситуація Польщі та зокрема Станиславова була не найкращою, тому кожен заробляв, як міг. Інколи охочі заробити вигадували дуже оригінальні методи, які, однак, не схвалювалися кримінальним кодексом. Так, у 1937 році в Станиславові діяла банда вимагачів, яка заробляла на … подружній невірності.

Про цей незвичний «бізнес» міська поліція довідалася від заможного станиславівського купця, який познайомився з привабливою дамою, що мешкала по вул. Баторія (тепер вул. Короля Данила). Дама була заміжньою, але купця це не зупинило, і він запропонував їй романтичне рандеву.

Пані, трохи повагавшись, дала згоду, але попередила, що доведеться почекати, аби її чоловік виїхав у відрядження. Купець чекав кілька тижнів, аж ось одного прекрасного дня отримав таке бажане запрошення. Він вирушив на квартиру до своєї пасії, прихопивши з собою добре вино, фрукти, цукерки.

Господиня дому та її гість приступили до романтичної вечері, аж тут у передпокої залунав дзвінок – раптово повернувся чоловік. Напруживши могутні м’язи і стиснувши сильні кулаки, він рушив до кімнати, де сидів переляканий суперник. Перед очима купця блискавкою пронеслися його подальші перспективи – важкі тілесні ушкодження, лікарня, а може, й цвинтар.

Але обманутий чоловік, трохи погравши м’язами, несподівано запропонував залагодити справу миром. За осквернення сімейного вогнища він вимагав від купця сплатити скромну компенсацію – двісті злотих. Нагадаємо, що середня місячна зарплата у міжвоєнній Польщі складала близько 100 злотих.

Купець важко зітхнув, але заплатив суму, яку від нього вимагали. Трохи відпочивши від стресу, коханець-невдаха зметикував, що вся ситуація вкрай підозріла, і виглядає так, ніби його пасія та її чоловік були у змові. Він звернувся до поліції, яка згодом виявила, що підприємлива парочка ошукала таким чином уже не одного любителя одружених жінок.

 Олена БУЧИК


Переглядів: 171 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024