Понеділок, 06.05.2024, 21:17:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2024 » Квітень » 22 » Кримінальні історії. Банда Гоголя перед судом
08:36:07
Кримінальні історії. Банда Гоголя перед судом

У міжвоєнний період на Станиславівщині орудував сумнозвісний бандит Андрій Гоголь, якому у пресі дали прізвисько «майстер ножів». І цілком заслужено, адже у своїй діяльності він користувався досить жорстокими методами.

Він був ватажком цілої банди, яка спеціалізувалася на грабунках і переховувалася в лісах. Характер у Гоголя був крутим, через що у нього неодноразово виникали конфлікти з іншими кримінальними «авторитетами». Так, він мав запеклу сварку з відомим бандитом Стефаном Королем, який, запрагнувши помсти, мало не застрелив Гоголя, пише Західний кур’єр.

Напруженими були його стосунки і з відомим кишеньковим злодієм Рудольфом Есфером. Гоголь жорстоко побив його, аж до каліцтва. Довший час Андрій Гоголь і його банда залишалися невловимими.

Але у жовтні 1932 року львівська газета «Хвиля» повідомила, що і сам ватажок, і його соратники нарешті опинилися в руках правосуддя:

«Протягом багатьох років у Станиславові хазяйнувала банда злодіїв, яка тероризувала мешканців. На чолі банди стояв грізний бандит Андрій Гоголь – справжній володар місцевого кримінального світу. Незважаючи на всі старання, поліція не могла ліквідувати його банду, бо її учасники переховувалися в околичних лісах. Поліція влаштувала кілька облав і таки схопила Андрія Гоголя. Під посиленим конвоєм його  доправили до тюрми. Напали також на слід його спільників – Жураківського і Голинського.  Вони ховалися в лісі під Загвіздям, і поліція натрапила на них, коли вони спали. Обидва постали перед судом, і трибунал під головуванням судді Хмельовського засудив їх на два з половиною роки арешту».

Проте цей процес не став фінальною точкою у діяльності знаменитого бандита. Вже в 1936 році Гоголь знову опинився на волі, наводячи страх на мешканців Станиславова.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 16 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024