Понеділок, 29.04.2024, 21:09:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2024 » Квітень » 10

Гостина цісаря Франц Йосифа I. в Коломиї.

Було се дня 15. вересня 1880. року. Місто Коломия представляло незвичайний вид. Ще досьвіта все було пристроєне і готове: повитати в своїх мўрах Найдостойнійшого гостя, Цісаря Франца Йосифа, що звиджуючи Галичину мав завитати також до столиці Покутя. На всіх домах поуміщувано ріжнобарвні хоругви і украшено стіни, вікна, балькони, паркани вінцями і Фестонами. Тут і там з посеред зелених та квітчастих вінків визирали портрети Цісаря і Цісаревої. Дворець зелізниці весь був умієний зеленю, а на пероні зносили ся дві величні піраміди. Всі улиці, котрими мав переїздити Цісар, пристроєні були правдивим лісом фляґ. Устроєно дві брами триюмфальні: одну при в'їзді до міста, а другу в улиці Зелёній. На ... Читати далі »

Переглядів: 15 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2024

Прикрі моменти із блокуванням польськими фермерами й водіями-далекобійниками пунктів пропуску на кордоні з Україною не мають і далі тривати та затьмарювати перспективу добрих партнерських відносин із Польщею. Адже цю державу ми впродовж останніх років справедливо називали адвокатом України в Європі й від неї після повномасштабного російського вторгнення отримували вагому гуманітарну і військову допомогу. Теперішній негатив у наших взаєминах інспірують московські спецслужби, щоб роз’єднати й ослабити дві країни, похитнути усвідомлення польською владою того, що в разі поразки України й на їхню землю прийде рашистська мілітарна армада. Тим-то зовсім не випадковою, а цілком доречною і спрямованою на зміцнення взаєморозуміння й толерантності між двома сусідніми державами й народами була ця подія в селі, розташованому на лівому високому березі Дністра. Тут відбулася уроч ... Читати далі »

Переглядів: 18 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2024

Місцеві цвинтарі були важливою частиною буденності жителів Станиславівщини, які оточували ці місця флером різноманітних легенд, домислів та страшних історій.

Ці історії любили розповідати довгими зимовими вечорами не лише звичайні мешканці, а й журналісти і навіть історики, які цитували їх у своїх статтях та монографіях, пише Західний кур’єр.

Щасливий шнурок

Кримінальний кодекс Австро-Угорщини передбачав смертну кару через п ... Читати далі »

Переглядів: 19 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2024










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024