Вівторок, 07.05.2024, 18:20:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Березень » 25 » Кримінальні історії. Найбільші крадіжки
09:30:00
Кримінальні історії. Найбільші крадіжки

На початку ХХ століття у Станиславові та його околицях траплялися випадки, коли злодіям особливо щастило, адже до їхніх рук потрапляла дуже велика здобич.

Так, гучною була справа крадіжки зі складу на місцевому вокзалі у серпні 1901 року. Тоді зникли товари на суму в кільканадцять тисяч корон. У грудні 1906 року сталася грандіозна крадіжка на пошті, коли злодіям удалося присвоїти астрономічну суму – більш ніж 54 тис. корон, пише Західний кур’єр.

Поліція довго вела слідство, але натрапити на слід крадіїв не могла. Врешті-решт винним виявився 42-річний листоноша Войцех Павловський, на якого довший час не падали жодні підозри. Він виготовив дублікат ключа від ящика з поштовою кореспонденцією і разом зі своїм спільником поцупив гроші.

Особливо багатим на великі крадіжки виявився 1911 рік. У липні того року в місцевого банкіра Маєра Корнблюха вкрали валізку у потягу, який їхав із Жешува до Станиславова. У тій валізці був цілий маєток – близько 4 тис. корон готівкою і цінні папери, вартість яких перевищувала 60 тис. корон. «Золоту» валізку поліцейські так і не знайшли. У грудні того ж року велика крадіжка сталася у передмісті Станиславова –Княгинині-селі. Злодії проникли до крамниці купця Беньяміна Іваньєра і викрали сейф.

Порожній сейф поліція потім знайшла у кущах біля Бистриці. Він був розбитим і з нього зникли 5 тис. корон готівкою і цінні папери, що вартували близько 1 тис. корон. Здобиччю злодіїв стали також золоті прикраси, які належали дружині купця. Наступний 1912 рік знову «порадував» мешканців міста гучною крадіжкою. У березні того року вкрали більш ніж 10 тис. корон із замкненої шафи в кабінеті колійових службовців Райковського і Шудрави. Кабінет знаходився у приміщенні вокзалу, а гроші призначалися для виплати зарплати залізничним працівникам. Спочатку поліція запідозрила, що крадіжку вчинили самі службовці, але за браком доказів їх довелося відпустити.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 22 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024