Четвер, 02.05.2024, 05:08:42

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Березень » 31 » Кримінальні історії. Сенсаційна втеча
12:02:03
Кримінальні історії. Сенсаційна втеча

В 1933-1934-х роках у Станиславівській карно-слідчій тюрмі перебував в’язень-єврей на прізвище Рапп, якого звинувачували у комуністичній діяльності.

Співпраця з комуністами у тодішній Польщі каралася строго, тому в’язню загрожував тривалий тюремний термін. Проте Рапп проявив себе як спокійний і доброзичливий в’язень – завжди ввічливо поводився з дозорцями, дотримувався тюремної дисципліни, пише Західний кур’єр.

Саме це сприяло тому, що тюремна охорона і слідчі трохи «розслабилися» у стосунку до Раппа. Одного разу його викликав слідчий до суду, щоб уточнити показання. Тюремний ключник відвів в’язня до будівлі суду і залишив у канцелярії слідчого. До канцелярії примикала невеличка кімната, де зберігалися судові справи. У ході допиту слідчий вийшов до цієї кімнати, щоб принести судову справу Раппа.

У кімнаті, де залишився в’язень, на вішалці висіли пальто слідчого, капелюх і палиця. Недовго думаючи, Рапп швидко одягнув капелюх і пальто, взяв палицю і спокійно вийшов з кабінету. В коридорі суду не було нікого. Біля самого виходу Рапп зустрів поліцая, який ґречно вклонився, прийнявши Раппа за пана слідчого. В’язень вийшов на вулицю і змішався з натовпом. За півгодини була піднята на ноги вся міська поліція.

Стражі порядку шукали Раппа, перевіряючи сотні перехожих, хоч трохи подібних до нього. Але все було марно – в’язень як у воду впав. Через деякий час до Окружного суду Станиславова прийшов пакунок з Лодзі. Він містив одяг слідчого і ввічливий лист від Раппа, в якому він повідомляв слідчого, що позичив його одяг, бо йому треба було терміново виїхати зі Станиславова. Втікач також вибачався, що залишив собі на пам’ять палицю. Обставини цієї втечі дуже розвеселили кримінальний світ Станиславова і широко обговорювалися в місті.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 24 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024