Вівторок, 16.04.2024, 18:13:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Липень » 9 » Митрополичі палати у Крилосі – новий розвиток завдяки сучасним технологіям
17:39:17
Митрополичі палати у Крилосі – новий розвиток завдяки сучасним технологіям

Національний заповідник «Давній Галич» популяризує та зберігає пам’ятки охорони культурної спадщини. Здійснюється це з використанням різноманітних заходів, відповідно до важливості і цінності об’єктів. Впродовж останнього часу багато праці та зусиль вкладено в Музей історії Галича, який розташований в Митрополичих палатах (с. Крилос, Галицького р-ну Івано-Франківської області).

Оновлена експозиція, капітальний ремонт приміщень, благоустрій території – це неповний перелік втіленого в життя. Тепер здійснено черговий етап.
Завдяки співпраці НЗ «Давній Давній» з відділом туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації (п. Vitaliy Perederko), 08.07.2020 р. було практично втілено в життя підготовку 3d віртуального туру Митрополичими палатами за технологією Googlestreetview.

Над створенням віртуального туру працював відомий фотограф, партнер
GOOGLE STREETVIEW, керівник агенції IDRON Studio – віртуальні тури для бізнесу п. Dmitriy Malyshev. Ряд його робіт можна побачити на веб – сторінці http://idron.com.ua.
Попередньо Дмитро підготував віртуальні тури церквою Різдва Христового в м. Галич та центральною частиною міста, церквою Успіння Пресвятої Богородиці в с. Крилос.

В найближчий час віртуальний тур буде інтегровано на веб – сторінку заповідника та карти Google – оскільки останні є базовим сервiсом до якого всі звикли i яким поточно користуються.

Що таке віртуальний тур і чого завдяки йому досягне музей у Крилосі? Фактично, це рекламний продукт, який складається з багатьох сферичних панорам; завдяки їм можна переходити з залу в зал; здійснити загальне знайомство з експозицією закладу; попередньо запланувати поїздку зацікавленим туристичним агенціям та приватним особам - адже кожен прагне завчасно отримати інформацію про місце відпочинку.

Віртуальний тур не замінить традиційне відвідання музею, він призначений продемонструвати достовірний вигляд закладу і заочно зацікавити та в подальшому мотивувати до відвідування. Використання віртуальних турів є ознакою сучасності музейного закладу.

Довідково. Ще з ХІІ ст. на Крилоській горі стояли палати Галицьких єпископів, а згодом і митрополитів, від яких не залишилося жодного сліду. До XVII ст. належать фундаменти єпископських палат, віднайдені в урочищі “Старі палаци” дослідником В.Ауліхом. В середині XVII ст. дерев’яну резиденцію спорудив єпископ Лев Шептицький. На початку ХІХ ст. управителем Митрополичих дібр у Крилосі, за наказом єпископа М.Скородинського, були спорудженні нові Митрополичі палати з каменю, розібраної на початку ХІХ ст. монастирської церкви пророка Іллі.
Первинна функціональна типологія Митрополичих палат відноситься до адміністративно-житлових споруд. Габаритні розміри пам’ятки:25х25м.
Будівля одноповерхова з мансардним поверхом та підвалами, які розташованими під лівим крилом. По розташувальній типології це будівля з анфіладним та зальним розташуванням кімнат, а на мансардному поверсі – анфіладно-коридорний (двобічний) тип планування.
Основним акцентом північно-східного фасаду являється портик з колонадою, яка підтримує виносну частину мансарди, що виходить за межі головного фасаду. Дах вальмової конструкції, покритий метало черепицею. У будинку є дерев’яні парадні та службові сходи на мансардний поверх.
Митрополичі палати побудовані з каменю, з розібраної на початку ХІХ ст. монастирської церкви пророка Іллі. До одноярусної споруди пізніше добудували два крила і частину корпусу з південного боку. В роки Першої світової війни, внаслідок артилерійського обстрілу російськими військами, західне крило зазнало руйнувань і було розібране. З влаштуванням у палатах історичного музею західне крило було відбудоване.
У будівлі розташований Музей історії Галича Національного заповідника “Давній Галич” з відповідною експозицією.


Переглядів: 174 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024