Середа, 24.04.2024, 21:23:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 21 » Музейники області відбули чергову робочу нараду
15:14:38
Музейники області відбули чергову робочу нараду
21 червня 2012 р. під керівництвом начальника управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації Володимира Федорака відбулася робоча нарада представників музейних закладів області. 
У ній взяли участь: начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи Андрій Давидюк, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи Галина Брицька, директор Івано-Франківського краєзнавчого музею Ярослав Штиркало, директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега, директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук, генеральний директор Коломийського національного музею народного мистецтва імені Й.Кобринського Ярослава Ткачук, заступник директора меморіального музею Олекси Довбуша М.Грицьків.
Порядок денний наради передбачав розгляд наступних питань: 1. Про роботу обласних музейних закладів у січні-червні 2012 р.; 2. Про проблемні питання функціонування музеїв області.
Керівники музеїв розповіли про роботу музеїв, поділилися досвідом. Було окреслено проблеми, з якими у повсякденній праці зустрічаються музейні заклади. Зокрема, це: здійснення ремонтних робіт у Яремчанському музеї етнографії та екології Карпатського краю; вирішення питання оновлення кадрів - реставраторів у Косівському музеї народного мистецтва і побуту Гуцульщини (проблематика філіалів Коломийського національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського); виділення необхідних коштів на здійснення робіт з реекспозиції  музею; завершення реставраційних робіт у церкві Св. Духа в м. Рогатині до приїзду комісії з подачі документів на захист ЮНЕСКО (проблематика Музею мистецтв Прикарпаття); виділення коштів для здійснення робіт з реконструкції системи опалення та забезпечення даху в музейному комплексі Дем’янів Лаз; сприяння у виділенні коштів на роботи, що включають покриття відповідним розчином дахів усіх приміщень на території музейного комплексу в с. Старий Угринів; завершення робіт зі заміни вікон у Косівському музеї визвольних змагань (проблематика філіалів Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери); завершення робіт з реекспозиції залу історії; реконструкція даху та фасаду музею  «Гуцульщина» у селищі Верховина (проблематика Івано-Франківського краєзнавчого музею); питання ремонту фасаду музейного приміщення (проблематика Історико-меморіального музею Олекси Довбуша).
На чергову нараду музейників області буде винесено питання «Дотримання нормативних документів у здійсненні фондової роботи в обласних музеях».
Чемеринський Андрій. Член НСКУ, магістр історії

Переглядів: 589 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024