П`ятниця, 29.03.2024, 18:04:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 6 » На Зелені свята у Микитинцях освячено герб і прапор громади
22:16:13
На Зелені свята у Микитинцях освячено герб і прапор громади
Щорічно у с.Микитинцях Івано-Франківської міської ради на Зелені свята відбуваються урочистості та вшановування борців за волю України. Родзинкою цьогорічних святкувань стало освячення герба і прапора громади, які були затверджені рішенням сесії Микитинецької сільської ради Івано-Франківської міської ради від 05 квітня 2012р. №135-13 / 2012 13.
У привітальному слові до громади секретар сільської ради Г.Марків зауважила, що герб і прапор розроблені на основі методичних рекомендацій Всеукраїнського геральдичного товариства. При його створенні було використано легенди про створення села, найдавніший історичний знак Микитинців, збережений на печатці Микитинецької гміни 1848 року , символ Микитинців св.Микита – засновник і охоронець села та геральдичне зображення соловейка, який є святою і вільною Божою пташкою, співцем добра і кохання, символом весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту. Адже Микитинці мають давню співочу традицію. 
У гербі і прапорі використано такі кольори: синій, що символізує Святі Небеса, людську праведність, духовну відданість людини своєму Творцю і Судді, жовто-золотистий – символ тепла, радощів і поваги, він уособлює Божественну велич і славу, сріблясто-білий - символ чистоти і непорочності. Біла смуга на прапорі є уявним зображенням р.Млинівки, яка розділяла Микитинці майже навпіл і р.Бистриці Надвірнянської, на березі якої розташовані Микитинці. Присутність на прапорі та гербі синього та жовто-золотистого кольорів символізують приналежність Микитинців до Української держави. Зелений – символ природи, молодості, колір надії на злагоду, мир і спокій. У зелених ризах правлять Службу священики на честь праведників, котрі здійснили подвиги в ім'я Господа, віри і церкви, а також на Вербну неділю і Трійцю. Цифра «1510» вказує на першу офіційну згадку в архівних документах про Микитинці. Автори проекту краєзнавець Ростислав Гандзюк та секретар ради Галина Марків. Ідею герба і прапора втілив дизайнер видавництва «Місто- НВ», виготовив герб житель села Роман Судук, за сприяння жителів села Ярослава Сміжака та Василя Гнатишина прапор виготовлено Івано-Франківською дизайн-студією «Копі Арт».
Символи села, у яких закріплено історичне минуле та утверджено його майбутнє, були освячені отцем Іваном Петрівим. Ці офіційні геральдичні знаки громади будуть служити для відзначення пам'ятних та історичних дат, святкового оформлення села, на візитних картках представницьких та виконавчих гілок влади, зберігатимуться у музеї села, Народному домі, Микитинецькій ЗШ та приміщені сільської ради.

Переглядів: 586 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024