П`ятниця, 29.03.2024, 15:55:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Березень » 19 » Пам’ятнику «Руській трійці» бути!
09:32:25
Пам’ятнику «Руській трійці» бути!
Уже дев’ять місяців на Прикарпатті повільно, але успішно триває історико-патріотична акція «Збудуймо методом народної будови перший в Україні пам’ятник «Руській трійці» в Івано-Франківську». Створення благодійного фонду допоможе в остаточному зборі коштів на вшанування пам’яті зачинателів національного відродження о. Маркіяна Шашкевича («галицького Шевченка»), нашого земляка з Бойківщини івана Вагилевича та Якова Головацького.
На 1 березня 2013 р. від громадськості краю надійшло благодійних внесків на загальну суму  84 134 грн. із 200 тис. грн. кошторисної вартості всього комплексного проекту пам’ятника. Зусиллями активу обласної організації Національної спілки краєзнавців України виключно на громадських засадах вдалося зібрати благодійні кошти буквально  від 205 колективних та індивідуальних жертводавців. В акції взяли участь близько п’яти тисяч осіб. Серед них провідне місце займають колективи студентів та викладачів Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, а також навчальні заклади Рожнятівського району та м. Івано-Франківська.
На жаль, уже четвертий рік не вдається добитися виділення іІано-Франківською міською радою бюджетних коштів бодай на обіцяне співфінансування першого в центрі Івано-Франківська історичного пам’ятника нашим землякам.
Разом з тим на зібрані кошти нині закладено фундамент для пам’ятника у сквері біля медичного університету, виготовлено двотонну шліфовану гранітну підставку для скульптур та закуплено частину матеріалів, що дало можливість скульпторові приступити до основних робіт. Звичайно, коштів, які залишилися на банківському рахунку, недостатньо для остаточного виготовлення і встановлення пам’ятника та впорядкування прилеглої території. Тож закликаємо всіх краян, людей доброї волі приєднатися до патріотичної акції і зробити посильні внески на цю благородну і патріотичну справу.
Навіть позбавлені державної підтримки, ми все-таки сподіваємося завдяки всенародній благодійності відкрити пам’ятник восени цього року.
Нагадуємо рахунок, на який просимо переказувати кошти:

Одержувач: 
СПД «Довбенюк 
Володимир Михайлович»
р/р 26001362518
МФО 380805
Код ЗКПО 2167719872
АТ «Райффайзен Банк Аваль»
Призначення платежу: 
«Благодійний внесок на пам’ятник «Руській трійці».
Богдан ГАВРИЛІВ

Переглядів: 590 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024